Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο ξενοδοχειακός κλάδος των ΗΠΑ πλησίασε το όριο πληρότητας του 50%, ανεβαίνοντας στο 49,7% την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της STR.

Το κέρδος προήλθε κυρίως από τα ταξίδια αναψυχής, τα οποία αρχίζουν να επανεμφανίζονται μετά από μια χειμερία νάρκη μετά τις διακοπές, με την πληρότητα το Σαββατοκύριακο να αυξάνεται 3,5 ποσοστιαίες μονάδες εβδομάδα σε εβδομάδα στο 56,6%.

Η πληρότητα τις καθημερινές παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, παραμένοντας στο 46,9%.

Κάπως πιο ενθαρρυντικό, οι 25 κορυφαίες αγορές είδαν την πληρότητα να αυξάνεται κατά μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα στο 50,5%, που ήταν η πρώτη φορά πάνω από το 50% σε τέσσερις εβδομάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές συνέχισαν να βλέπουν ανάκαμψη πληρότητας. Συμπεριλαμβανομένων του Ντίσελντορφ, της Ρώμης, της Λισαβόνας και του Άμστερνταμ, όλες ήταν αυξημένες τουλάχιστον τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάθε εβδομάδα.

  • Η μέση ημερήσια τιμή (ADR) στο Παρίσι αυξήθηκε 13% από εβδομάδα σε εβδομάδα -κατά 30% υψηλότερη από ό,τι ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2019- λόγω της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής.
  • Μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών με βάση την προσφορά, η πληρότητα κυμαινόταν από 54% στο Ηνωμένο Βασίλειο έως 28% στη Γερμανία.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση μεταξύ των 10 κορυφαίων, σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Τα Μπαρμπάντος είχαν την υψηλότερη πληρότητα της εβδομάδας (78%) ακολουθούμενα από το Κουρασάο (72%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (72%).

Το Μαρόκο, με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, είχε και πάλι τη χαμηλότερη εβδομαδιαία πληρότητα στον κόσμο (12%).

Η Ινδονησία, η Κίνα και η Ιαπωνία ήταν οι μόνες χώρες που σημείωσαν πτώση της ζήτησης μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με την STR, η ζήτηση τον Ιανουάριο ήταν λίγο πιο αδύναμη αλλά η ADR ισχυρότερη. Όπως εκτιμά η εταιρεία ανάλυσης, το υπόλοιπο του έτους αναμένεται να είναι πολύ καλύτερο με μια ισχυρή περίοδο αναψυχής και αυξανόμενα επαγγελματικά και ομαδικά ταξίδια.