Παρά τον τρέχοντα πληθωρισμό και το κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, τα δεδομένα για τον τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη είναι μπροστά για την ταξιδιωτική βιομηχανία, σύμφωνα με την Yasmine Najib, Ανώτερη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων στο Sojern.

Όπως παρατηρεί η Najib, τα εγχώρια ταξίδια παραμένουν βασικά μετά τον COVID, με τις εγχώριες αναζητήσεις ξενοδοχείων να αυξάνονται κατά 30% από την αρχή του έτους.

Συγκεκριμένα:

Τα διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν κατά 35% σε σύγκριση με τα προ-COVID επίπεδα και 110% από την αρχή του τρέχοντος έτους, υποδηλώνοντας αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την άρση των περιορισμών από την Κίνα, οι Κινέζοι ταξιδιώτες αναζητούν ενεργά τον επόμενο προορισμό τους και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει την πρώτη θέση στις αναζητήσεις ξενοδοχείων μεταξύ των Κινέζων ταξιδιωτών.

Το Πάσχα έδειξε ισχυρές επιδόσεις με το Λονδίνο να είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός τόσο για πτήσεις όσο και για αναζητήσεις ξενοδοχείων μεταξύ των Ευρωπαίων ταξιδιωτών για το μεγάλο Σαββατοκύριακο, με τις τρεις αργίες του Μαΐου, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου King’s Coronation, πιθανόν να δώσουν άλλη μια ώθηση.

Τα καλοκαιρινά σχέδια είναι επίσης σε πλήρη εξέλιξη, με το 53% όλων των κρατήσεων πτήσεων που έγιναν τις τελευταίες 14 ημέρες να αφορούν ταξίδια μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Ενώ οι διεθνείς ταξιδιώτες αναζητούν το Ηνωμένο Βασίλειο ως προορισμό της επιλογής τους, τα εγχώρια ταξίδια παραμένουν βασικά μετά τον COVID-COVID, με τις εγχώριες αναζητήσεις ξενοδοχείων να αυξάνονται κατά 30% από την αρχή του έτους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά τροφοδοσίας για τη χώρα, αντιπροσωπεύοντας το 65% όλων των αναζητήσεων, ακολουθούμενες από τις ΗΠΑ με 12%.

Τα δεδομένα της Sojern αποκαλύπτουν επίσης ότι η πλειονότητα των ταξιδιωτών σχεδιάζει εκ των προτέρων, με τους χρόνους παράδοσης για αναζητήσεις πτήσεων και ξενοδοχείων τις τελευταίες 60 ημέρες να είναι μεγαλύτεροι από δύο μήνες για ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού.

Όσον αφορά τη διάρκεια του ταξιδιού, η πλειονότητα των ταξιδιωτών μένει έως και μια εβδομάδα (2-7 ημέρες) τόσο για ταξίδια εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Τέλος, με βάση τα δεδομένα των τελευταίων 60 ημερών, οι κορυφαίες αγορές τροφοδοσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για κρατήσεις πτήσεων είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες (19%), το Ηνωμένο Βασίλειο (10%) και η Γερμανία (7%), ενώ οι κορυφαίες αγορές τροφοδοσίας για Οι αναζητήσεις ξενοδοχείων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο (66%), οι Ηνωμένες Πολιτείες (12%) και η Γερμανία (2%).