Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να καταφθάσουν στο Βερολίνο για να πάρουν μια γεύση από τον vegan τρόπο ζωής.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Ευρώπη για τον εορτασμό της vegan ζωής πραγματοποιείται στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2023 και αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ο οργανισμός ευαισθητοποίησης για τα τρόφιμα, ProVeg International, θα υποστηρίξει το φεστιβάλ, μαζί με το Ίδρυμα Albert Schweitzer και την ομάδα Berlin Vegan. «Είμαστε χαρούμενοι που μετά από τρία χρόνια Covid, μπορούμε επιτέλους να έχουμε ξανά μια ζωντανή γιορτή του τρόπου ζωής που βασίζεται στα φυτά», δήλωσε ο Matthias Rohra, Εκτελεστικός Διευθυντής της ProVeg International.

Σχεδόν 80 εστιατόρια, έμποροι και οργανισμοί θα έχουν πάγκους στην πλατεία AlexanderPlatz της πόλης. Για τρεις ημέρες, θα υπάρχουν γιορτές και γλέντια – με ποικίλο σκηνικό πρόγραμμα, μουσική, πάγκοι με φαγητό, περίπτερα προϊόντων και ενημέρωσης και μη χορτοφάγοι είναι ρητά ευπρόσδεκτοι.

Πάνω απ ‘όλα, οι επισκέπτες καλούνται να δουν πόσο νόστιμο μπορεί να είναι το vegan φαγητό και να ανακαλύψουν τι προσφέρει η αγορά σήμερα. Από την αρχή του το 2008, το Φεστιβάλ Καλοκαιριού μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και το 13ο Φεστιβάλ φέτος αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο, πιο δυνατά και πιο διαφορετικά.