Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Ουρούκα στο Μινσκ της Λευκορωσίας και ο Κακοβιτσέ στην Πράγα της Τσεχίας, είναι οι πιο αγχώδεις σιδηροδρομικοί σταθμοί στον κόσμο.
Όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Fleet Logging, κάθε ένας από αυτούς τους σταθμούς έχει βαθμολογία 100% σε αγχωτικές εμπειρίες.

Πρόκειται για σταθμούς που οι επιβάτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με άνεση, δεν έχουν υποδομές και υστερούν σε καθαριότητα.

  • Ο σταθμός Έλγιν κατέχει το υψηλότερο ποσοστό κριτικών σχετικά με αγχωτικές εμπειρίες στις ΗΠΑ.
  • Μεταξύ των πιο αγχωτικών σταθμών στη Νότια Αμερική είναι αυτός της Βραζιλίας, ο Τζακαρέ στο σύστημα αστικών τρένων Ζοάο Πεσσόα με ποσοστό 50%.
  • Οι πιο αγχωτικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία βρίσκονται στην Τουρκία και το Ιράν. Ο σταθμός Εμιράλεμ στη Σμύρνη της Τουρκίας έχει ποσοστό άγχους 36,4%.
  • Ο σιδηροδρομικός σταθμός Χαρμπίν στην Κίνα -που υποδέχεται 25,46 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως- ξεχωρίζει στην κατηγορία στην υπόλοιπη Ασία και Ωκεανία.
    Πάνω από το 76,9% αυτών των επιβατών βιώνουν μια αγχωτική εμπειρία στο σταθμό.
  • Ο έκτος σταθμός που προκαλεί άγχος παγκοσμίως και εξασφαλίζει την πρώτη θέση στην Αφρική είναι ο σταθμός της Τζέντα της Αιγύπτου, ο οποίος έχει βαθμολογία άγχους 85,2%.
  • Σύμφωνα με την κατάταξη της μελέτης, το Μπέλβιλ στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και το Μισαφού στη Δημοκρατία του Κονγκό μοιράζονται την ισοπαλία για τη δεύτερη θέση, με βαθμολογία άγχους 58,3%.
  • Από την άλλη πλευρά, ο σταθμός Παλαπιέ στη Μποτσουάνα κατέχει την έκτη θέση ως από τους λιγότερο αγχωμένους, με αξιοσημείωτα χαμηλή βαθμολογία 4,6%.

Η σιδηροδρομική γραμμή στο Λονδίνο που προκαλεί άγχος σε επιβάτες

Ενώ η υπόλοιπη γραμμή Πικαντίλι στο Λονδίνο διατηρεί μια σχετικά ήρεμη ατμόσφαιρα, αυτή η αντίθεση μειώνει τη μέση βαθμολογία τάσης της γραμμής στο 28,6%.

Ως αποτέλεσμα, η Γραμμή Βικτώρια διεκδικεί τη διάκριση της γραμμής που προκαλεί το πιο άγχος στο Λονδίνο.
Αυτό αποδίδεται στην παρουσία σταθμών υψηλής πίεσης όπως σε Μπλακχορς (52,6%), ο Βοξολ (49%) και το Φίνσμπερι Παρκ (45%), οι οποίοι συλλογικά συμβάλλουν στα υψηλά επίπεδα άγχους που βιώνουν οι επιβάτες.