Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε πολλούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα με χαμηλό προϋπολογισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη του Omio.

Η πλατφόρμα κρατήσεων συνέκρινε την τιμή του παγωτού, του νερού και της μπύρας σε 75 δημοφιλείς παραλίες στην ήπειρο για να καταρτίσει λίστα με τα φθηνότερα σημεία.

Η μελέτη του Omio διαπίστωσε ότι η Τουρκία είναι η ιδανική επιλογή για ένα οικονομικό διάλειμμα στην παραλία.

Η πρώτη δεκάδα της κατάταξης περιλαμβάνει τρεις παραθαλάσσιους προορισμούς σε αυτή τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης θέσης στην παραλία Κλεοπάτρα στο θέρετρο της Αλάνια.
Βρίσκεται στην Τουρκική Ριβιέρα, οι φαρδιές αμμώδεις λωρίδες της την έχουν κάνει έναν από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς εδώ και δεκαετίες.
Είναι επίσης το μέρος για παγωτό με μόλις 0,12 ευρώ. Η τιμή ενός μπουκαλιού νερού είναι επίσης χαμηλή γύρω στα 0,37 ευρώ και μια μπύρα στην παραλία κοστίζει μόλις 1,64 ευρώ.

Στη λίστα μπαίνουν και άλλοι δύο προορισμοί στην Τουρκία. Το Σάιντ Χολκ Μπιτς σε Σάιντ έχει το φθηνότερο νερό από όλα τα μέρη που ερευνήθηκαν με κόστος το μπουκάλι 0,20 ευρώ.
Η παραλία Γιαχσί Μποντρούμ έρχεται στην 8η θέση. Αν και η χερσόνησος είναι γνωστή για τα θέρετρα πέντε αστέρων και τα πολυτελή γιοτ της, εξακολουθεί να είναι προσιτή σε σύγκριση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές ριβιέρες.
Εδώ οι παραθεριστές μπορούν να πάρουν παγωτό με 0,50 ευρώ η μερίδα, νερό 0,28 ευρώ το μπουκάλι και μπύρα 1,86 ευρώ.

Για την φθηνότερη μπύρα στην παραλία, κατευθυνθείτε στο Μαυροβούνιο

Εάν τα όνειρα σας για διακοπές στην παραλία περιλαμβάνουν και κρύα μπύρα στην άμμο, μην ψάξετε πέρα ​​από το Μαυροβούνιο.

Το Λονγκ Μπιτς στο Ούλτσιν πουλάει μπουκάλια μπύρας για μόλις 0,87 ευρώ, σχεδόν όσο ένα μπουκάλι νερό που κοστίζει 0,77 ευρώ.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η παραλία είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και εκτείνεται σε 13 χιλιόμετρα. Είναι ένα προνομιακό wind surfers χάρη στους ανέμους τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού.

Η Φορμεντέρα είναι μια προσιτή εναλλακτική λύση σε Ισπανία

Αν θέλετε να δείτε την Ισπανία με οικονομικό προϋπολογισμό, κατευθυνθείτε στο νησί Φορμεντέρα.
Η Πλάγια Σε Σιλιέτας είναι η ιδανική εναλλακτική λύση για όσους βρίσκουν τη Μαγιόρκα πολύ γεμάτη και την Ίμπιζα πολύ ακριβή.

Οι τουρίστες μπορούν να περιμένουν ευχάριστες θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Το εμφιαλωμένο νερό κοστίζει 0,77 ευρώ και μια τοπική μπύρα περίπου 0,94 ευρώ. Μια μπάλα παγωτό δίπλα στην παραλία θα σας κάνει πίσω 0,92 ευρώ κατά μέσο όρο.

Οι ελληνικές παραλίες

Αν και πολλές ελληνικές παραλίες φιγουράρουν σε λίστες με τις καλύτερες στον κόσμο και στην Ευρώπη, στο θέμα τιμών υστερούν.
Μόνο δύο βρίσκονται στην λίστα με τις 72 φθηνές παραλίες σε αρκετά χαμηλή κατάταξη, ενώ απουσιάζουν από το top 10.

Η παραλία Καλαμάκι στην Κρήτη είναι στην 29η θέση και ακολουθεί της Δασιάς στην Κέρκυρα στην 59η θέση.

Πού βρίσκονται οι 10 φθηνότερες παραλίες της Ευρώπης

  • Κλεοπάτρα (Αλάνια), Τουρκία
  • Λονγκ Μπιτς (Ούλτσιν), Μαυροβούνιο
  • Πριμόρσκο Μπιτς (Πριμόρσκο), Βουλγαρία
  • Πλάγια Σε Σιλιέτας (Φορμεντέρα), Ισπανία
  • Γκόλντεν Σαντ (Βάρνα), Βουλγαρία
  • Σάιντ Χολκ Μπιτς (Σάιντ), Τουρκία
  • Χέρινγκσντορφ Μπιτς (Ουσεντόμ), Γερμανία
  • Γιαχσί Μπιτς (Μποντρούμ), Τουρκία
  • Φιγκ Τρι Μπέι (Πορταράς), Κύπρος
  • Πλαζ Αγκαντίρ (Αγκαντίρ), Μαρόκο

Οι παραλίες με το πιο φθηνό παγωτό

Αν ψάχνετε για φθηνό παγωτό, η Τουρκία βγαίνει στην κορυφή. Οι τρεις πρώτες πιο οικονομικές προσφορές παγωτού είναι όλες σε τουρκικούς προορισμούς.

Το φθηνότερο παγωτό βρίσκεται στην παραλία Κλεοπάτρα, στην Αλάνια με περίπου 0,12 ευρώ ανά μερίδα, ακολουθούμενη από την παραλία Αμάσρα στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας περίπου στις 0,28 και την παραλία Γιαχσί στο Μποντρούμ περίπου στα 0,50 ευρώ. Παγωτό 1,16 ευρώ ή λιγότερο υπάρχει μόνο σε 10 από τις 75 παραλίες. Αυτές είναι:

  • Πριμόρσκο Μπιτς (Πριμόρσκο), Βουλγαρία
  • Σάιντ Χολκ Μπιτς (Σάιντ), Τουρκία
  • Πλάζα Γασταρνία, Πολωνία
  • Γκόλντεν Σαντ, Βουλγαρία
  • Πλαζ Αγκαντίρ, Μαρόκο
  • Πλάγια Σε Σιλιέτας, Ισπανία
  • Δυρραχίου, Αλβανία
  • Γιαχσί Μπιτς, Τουρκία
  • Αμάσρα, Τουρκία
  • Κλεοπάτρα, Τουρκία

Στην Ιταλία, την πατρίδα του παγωτού, το παγκοσμίου φήμης gelato κοστίζει μεταξύ 2 και 3,50 ευρώ.

Οι τουρίστες μπορούν να βρουν το πιο προσιτό παγωτό στην Ιταλία στο στη παραλία σε Ραβέννα, ενώ το παγωτό κοστίζει 3,50 ευρώ στο Γκράντε Ποζιτάνο, τον δημοφιλή προορισμό στην ακτή Αμάλφι.

Το πιο ακριβό παγωτό της Ευρώπης δίπλα στην παραλία βρίσκεται στη Γαλλία. Συγκεκριμένα στην παραλία Μουριγιόν της Τουλόν, οι τουρίστες πρέπει να ξοδέψουν 4,80 ευρώ κατά μέσο όρο για μια μπάλα παγωτό.

Οι πιο δημοφιλείς παραλίες

Παραδόξως, η πιο δημοφιλής παραλία δεν βρίσκεται κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα αλλά στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας και πιο συγκεκριμένα, στη θάλασσα Γουόντεν.

Η Οστερστράντ στο νησί Σχιερμονεκόχ στην Ολλανδία είναι η παραλία με την καλύτερη βαθμολογία στην έρευνα, με μέση βαθμολογία κοινού 4,9 στα 5. Καμία άλλη παραλία δεν έχει υψηλότερη βαθμολογία.

Τρεις άλλες παραλίες με κορυφαία τουριστική βαθμολογία 4,8 αστέρων είναι:

  • Πλάγια Σε Σιλιέτας (Φορμεντέρα), Ισπανία
  • Γουολακόμπ Μπιτς (Ντεβόν), Αγγλία
  • Χέρινγκσντορφ Μπιτς (Ουσεντόμ), Γερμανία

Η παραλία Αμάσρα στην Τουρκία και η Πλάγια Ισλα Κανέλα στη Σεβίλλη της Ισπανίας έλαβαν τη χαμηλότερη βαθμολογία με 3,5 αστέρια.

Οι πιο εύκρατες παραλίες

Οι ζεστές καλοκαιρινές θερμοκρασίες δεν είναι οι αγαπημένες όλων. Με αυτό κατά νου, οι πιο δροσερές παραλίες γίνονται ελκυστικοί προορισμοί για όσους δεν αγαπούν τη ζέστη.

Οι παραλίες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ιδανικές για για τουρίστες που θέλουν να ξεφύγουν από τις καυτές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Η Σκωτία προσφέρει πραγματική ανάπαυλα από τη ζέστη με μέσες θερμοκρασίες 13 βαθμών τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι πιο δημοφιλείς παραλίες στη Σκωτία είναι η Άιρ και η Γουέστ Σάντ ακριβώς βόρεια του Σεντ Άντριους.

Άλλοι πιο ήπιοι παραθαλάσσιοι προορισμοί το καλοκαίρι είναι το Τίλοσαντ στη Σουηδία, η παραλία στο Σάντερβεγκ στη Δανία και το Ελενμπονγκ στο νησί Συλτ στη Γερμανία.
Οι τουρίστες μπορούν να περιμένουν 16 βαθμούς κατά μέσο όρο τους καλοκαιρινούς μήνες.