Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Αμερικανοί επαγγελματίες ταξιδιώτες θέλουν να «εργάζονται από οπουδήποτε», αποκαλύπτει έρευνα του Opinium που ανατέθηκε από την World Travel Protection.

Ελπίζουν να συνδυάσουν τα επόμενα επαγγελματικά ταξίδια τους με λίγες ημέρες προσωπικού ταξιδιού ή να εργαστούν εξ αποστάσεως από έναν καλοκαιρινό προορισμό παραλίας.

Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να ελέγξουν εάν ο εργοδότης τους είναι σε θέση να τους υποστηρίξει. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να είναι άτυχοι, ιδίως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Αν και πολλοί επιθυμούν την ευελιξία της εργασίας από οπουδήποτε (38%), το:

24% δηλώνει ότι η εταιρεία του έχει σαφή πολιτική σχετικά με το πού μπορούν και πού δεν μπορούν να εργάζονται.
23% λέει ότι η εταιρεία του έχει πολιτική για τα ταξίδια “ελεύθερου χρόνου”.

“Τα ταξίδια bleisure και της εργασίας από οπουδήποτε, που ήρθαν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν θολώσει τα όρια μεταξύ του τι είναι εργασία και τι όχι, αφήνοντας τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες πολύ πιο ευάλωτους σε κινδύνους, δήλωσε ο Frank Harrison, Περιφερειακός Διευθυντής Αμερικής της World Travel Protection.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι περισσότερο από ποτέ επικεντρωμένες στη φροντίδα των υπαλλήλων που είτε εργάζονται εξ αποστάσεως από μια άλλη χώρα είτε απλώς από μια καφετέρια στην πόλη τους.”

  • Το 32% συνδύασε πρόσφατα ένα ταξίδι εργασίας με λίγες ή περισσότερες ημέρες αναψυχής.
  • Το 36% θεωρεί καλύτερο για την απόδοση του το συνδυασμό ταξιδιού εργασίας με αναψυχή.
  • Το 17% θα παραιτούνταν από την δουλειά του αν δεν μπορούσε να εργάζεται από οπουδήποτε.
  • Το 15% σχεδιάζει ένα “κρυφό” ταξίδι φέτος, όπου θα εργαστεί εξ αποστάσεως χωρίς να ενημερώσει τον εργοδότη του.

Όπως υπογραμμίζει ο Frank Harrison “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι εργαζόμενοι έχουν μια αυξανόμενη όρεξη για ταξίδια αναψυχής και την ευκαιρία να εργάζονται εξ αποστάσεως από μια νέα τοποθεσία.

Οι εργοδότες θα πρέπει να εκπαιδεύουν τους εργαζομένους σχετικά με το τι καλύπτεται κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών ταξιδιών και πώς αυτό επεκτείνεται -αν επεκτείνεται- στο τμήμα αναψυχής”.

Ο κόσμος έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας και οι προορισμοί έχουν αλλάξει. Οι φυσικές καταστροφές αυξάνονται και οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν απειλές για την υγεία των εργαζομένων, την ασφάλεια των δεδομένων και του κυβερνοχώρου και την επιχειρησιακή συνέχεια.

Οι εταιρείες πρέπει να προσεγγίσουν την αυξανόμενη επιθυμία των υπαλλήλων να “εργάζονται από οπουδήποτε” μέσα από μια οπτική διαχείρισης κινδύνων.