Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο γερμανικός όμιλος Maritim Hotels υπέγραψε νέα 50ετή μίσθωση με την Union Investment για το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο ξενοδοχείο συνεδρίων στην Ευρώπη, που αναπτύσσεται στο Βορρά του Άμστερνταμ.
Θα βρίσκεται κοντά στον ποταμό Ij και απέναντι από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης κατά μήκος της πλωτής οδού.

Το ξενοδοχείο, μαζί με τον οικιστικό πύργο Yvie που κατασκευάζεται παράλληλα, αντιπροσωπεύουν μια συνολική επενδυτική δέσμευση για το έργο ανάπτυξης της περιοχής περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ από την Union Investment.

Η εξαιρετικά μακροχρόνια 50ετής μίσθωση σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη και των δύο μερών για την αναβίωση της μεγάλης μορφής συνεδρίων μετά την πανδημία και επίσης την υψηλή κατάταξη του Άμστερνταμ στον ευρωπαϊκό χάρτη MICE.

«Ο Όμιλος Maritim Hotels περιμένει με ανυπομονησία το άνοιγμα το 2023 της ναυαρχίδας ιδιοκτησίας μας που αναπτύσσεται από την Union Investment στο Βορρά του Άμστερνταμ, δήλωσε η Dr. Monika Gommolla, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και ιδιοκτήτρια του Ομίλου Maritim Hotels.

Η ευρωπαϊκή αγορά επιχειρηματικών συνθηκών αναβιώνει σταδιακά μετά τον Covid και αναμένουμε πλήρως να ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα στο εγγύς μέλλον, παρά τις σκοτεινές οικονομικές και γεωπολιτικές προοπτικές, επειδή οι άνθρωποι θέλουν να συναντηθούν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο.

Το ξενοδοχείο Maritim Congress θα προσελκύσει αυτούς τους επισκέπτες λόγω των υπερσύγχρονων συνεδριακών εγκαταστάσεων, καταλυμάτων και της εύκολης προσβασιμότητας.

Η τοποθεσία απέχει μόλις 20 λεπτά από το αεροδρόμιο Schiphol της πόλης και έχει εξαιρετικές σιδηροδρομικές, οδικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
Απέχει επίσης μόλις πέντε λεπτά με το φέρι διασχίζοντας τον ποταμό Ij μέχρι την όμορφη συνοικία του 17ου αιώνα με το κανάλι του Άμστερνταμ.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Maritim είναι γνωστή για τις εκτεταμένες συνεδριακές της εγκαταστάσεις και τις εξαιρετικά επαγγελματικές υπηρεσίες εκδηλώσεων για περισσότερα από 50 χρόνια.

Η μακροχρόνια εμπειρία μας σε συνδυασμό με αυτήν την εξαιρετική τοποθεσία είναι μια συνταγή επιτυχίας.»

Δημοφιλής παγκόσμιος προορισμός MICE το Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι διεθνώς γνωστός προορισμός MICE. Κατατάχθηκε στο #14 παγκοσμίως όσον αφορά στις συναντήσεις και τα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν το 2019 από τη Διεθνή Ένωση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων.

Το RevPAR (έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο) στο Άμστερνταμ αυξήθηκε με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 4,0% από το 2015 έως το 2019, με βάση το μέσο ποσοστό CAGR 3% την ίδια περίοδο και μια σε μεγάλο βαθμό σταθερή πληρότητα γύρω στο 80%, σύμφωνα με τον δείκτη αποτίμησης ξενοδοχείων HVS.

Η ξενοδοχειακή αγορά της πόλης θεωρείται ως μια από τις πιο ελκυστικές στην Ευρώπη. Κατέγραψε 9,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το 2021, από το ανώτατο όριο των 16 εκατομμυρίων το 2018, λόγω του lockdown της πανδημίας Covid-19 και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ο αριθμός των επισκεπτών ανακάμπτει τώρα σταθερά, αν και υστερεί σε σχέση με την ευρύτερη ολλανδική αγορά. Ωστόσο, οι διανυκτερεύσεις αναμένεται να φτάσουν τα επίπεδα πριν από την πανδημία μέχρι το τέλος του 2023.