Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην αναμόρφωση της ανθεκτικότητας των αεροπορικών εταιρειών, θα επικεντρωθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Συμπόσιο (WFS) του 2022, που διοργανώνει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στη Ντόχα του Κατάρ, με φιλοξενούσα αεροπορική εταιρεία την Qatar Airways.

Μετά το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία της αεροπορίας, ο κλάδος αναδύεται γρήγορα από την πανδημία και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι απώλειες του κλάδου αναμένεται να μειωθούν σε 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος από σχεδόν 180 δισεκατομμύρια δολάρια σε κόκκινο μελάνι το 2020-2021.

Καθώς τα ταξιδιωτικά εμπόδια μειώνονται στις περισσότερες περιοχές, η πολύ ισχυρή ζήτηση υποστηρίζει τις προσδοκίες για ανάκαμψη στα επίπεδα κυκλοφορίας πριν από τον COVID-19 έως το 2024, με πιθανότητα κερδοφορίας το 2023.

Ταυτόχρονα, τα επίπεδα του χρέους των αεροπορικών εταιρειών έχουν εκτοξευθεί καθώς οι αερομεταφορείς δανείστηκαν για να παραμείνουν ψηλά κατά τη διάρκεια της κρίσης. Και τα οικονομικά τμήματα σε ολόκληρο τον κλάδο θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις καθώς ο κλάδος θα επιτύχει τη μηδενική δέσμευσή του για το 2050.

«Οι αεροπορικές εταιρείες είναι ανθεκτικές. Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τη σκληρή δουλειά και τις δύσκολες αναδιαρθρώσεις των δύο τελευταίων ετών για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που βγαίνουν από την κρίση, , δήλωσε ο Willie Walsh, Γενικός Διευθυντής της IATA.

Τα οικονομικά θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της συνεχιζόμενης ανάκαμψης, δημιουργώντας παράλληλα μια βιώσιμη κεφαλαιακή δομή για την υποστήριξη της φιλόδοξης περιβαλλοντικής ατζέντας μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, η Αυτού Εξοχότητα κ. Akbar Al Baker δήλωσε: «Είναι τιμή μας που φιλοξενούμε την πρώτη αυτοπροσώπως WFS από το 2019 κατά τη διάρκεια του 25ου έτους λειτουργίας μας.
Αυτό το ζωτικής σημασίας συμπόσιο θα συγκεντρώσει οικονομικούς ηγέτες από αεροπορικές εταιρείες και τους πολλούς εταίρους μας στην αλυσίδα εφοδιασμού για να συζητήσουν και να συζητήσουν την πορεία προς τα εμπρός και τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν».

Αποκορύφωμα της εναρκτήριας ολομέλειας του WFS θα είναι μια συζήτηση επί σκηνής με τον Akbar Al Baker και τον Willie Walsh σχετικά με το θέμα του μέλλοντος της βιομηχανίας.

Τα θέματα του WFS

  • Περιβαλλοντικές, Κοινωνικές και Διακυβέρνηση (ESG) αναφορές και τάσεις βιώσιμης χρηματοδότησης
  • Επίτευξη καθαρού μηδενικού CO2 έως το 2050.
  • Διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου.
  • Ο δρόμος προς το λιανικό εμπόριο αεροπορικών εταιρειών και την πελατοκεντρικότητα.
  • Εκπλήρωση και διευθέτηση σε έναν κόσμο προσφορών και παραγγελιών αεροπορικών εταιρειών.
  • Το μέλλον των αεροπορικών πληρωμών και πληρωμών ως δημιουργού αξίας.
  • Κατανόηση και προετοιμασία για τη διάβρωση βάσης και τη μετατόπιση κέρδους του ΟΟΣΑ (BEPS) 2.0

Το WFS θα παρουσιάσει επίσης μια ανασκόπηση των οικονομικών προοπτικών και της ανθεκτικότητας του κλάδου από την επικεφαλής οικονομολόγο της IATA, Marie Owens Thomsen.