Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η παγκόσμια αγορά ενοικιάσεων διακοπών εκτιμάται σε 74 δις δολάρια το 2022 και προβλέπεται να φτάσει τα 119 δις έως το 2032, με CAGR 5% από το 2022 έως το 2032.

Σύμφωνα με το Future Market Insights (FMI), η αυξανόμενη ταξιδιωτική συνδεσιμότητα και ανάπτυξη στους οδικούς άξονες και άλλες υπηρεσίες μεταφορών συνέβαλε σημαντικά στην άνοδο του τουρισμού.

Εν τω μεταξύ και οι υπηρεσίες Διαδικτύου συνέβαλαν στην επέκταση της συνδεσιμότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. Και τα δύο μαζί βοήθησαν στην καλύτερη δημιουργία συνδεσιμότητας με απομακρυσμένες περιοχές.

Στις μέρες μας οι απομακρυσμένες περιοχές προσελκύουν τεράστιο αριθμό ταξιδιωτών λόγω των αυξανόμενων τάσεων του οικοτουρισμού, του εσωτερικού τουρισμού, του τουρισμού βιωσιμότητας και του αγροτικού τουρισμού.

Οι κυβερνήσεις από διάφορα μέρη του κόσμου επικεντρώνονται σε απομακρυσμένα μέρη όπως χωριά και ύπαιθροι για την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών καθώς αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των πόλεων και των χωριών.

Εν τω μεταξύ, διάφοροι πάροχοι ενοικίασης διακοπών επικεντρώνονται στην κατασκευή της υποδομής τους σε τέτοιες περιοχές λόγω του χαμηλού κόστους γης, των επιδοτήσεων από την κυβέρνηση, της σπανιότητας γης σε πόλεις και πόλεις και λόγω της οικολογικής ισορροπίας.

Επίσης, αυτό βοηθά στη δημιουργία ευκαιρίας για τους τοπικούς παίκτες να συμμετέχουν στην αγορά και να καλύψουν τις ανάγκες των ταξιδιωτών.

Έτσι, τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη απομακρυσμένων περιοχών θα συμβάλει στη δημιουργία νέων ευκαιριών για την τουριστική βιομηχανία και θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της αγοράς ενοικίων διακοπών.

Ως εκ τούτου, η παγκόσμια αγορά ενοικιάσεων διακοπών εκτιμάται ότι θα επεκταθεί σε CAGR άνω του 5% καθ’ όλη την προβλεπόμενη περίοδο 2022-2032, που θα εκτιμηθεί στα 119 δις δολάρια μέχρι το τέλος του 2032.

  • Η αυξανόμενη συμμετοχή των ταξιδιωτών στον οικοτουρισμό, τον τουρισμό βιωσιμότητας, τον εσωτερικό τουρισμό αναμένεται να ανεβάσει την αγορά για ενοικιάσεις διακοπών στην τουριστική βιομηχανία.
    Οι τάσεις αυτού του κοινωνικού τουρισμού είναι τάσεις και θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην αγορά.
  • Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται αύξηση των διεθνών ταξιδιωτών που ταξιδεύουν για διάφορους λόγους σε όλες τις περιοχές.
    Καθώς αναζητούν οικονομικά καταλύματα, ενδέχεται να υπάρχει μεγάλη ζήτηση από διεθνείς ταξιδιώτες για ενοικιάσεις διακοπών.
  • Η αγορά ενοικίων διακοπών αναμένεται να είναι υψηλή σε ζήτηση και να αναπτύσσεται γρήγορα στις αναπτυσσόμενες χώρες.
    Διάφορα τουριστικά αξιοθέατα στις αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκονται κοντά σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και η αγορά είναι κατακερματισμένη με διάφορους νέους συμμετέχοντες στην αγορά διακοπών ενοικίασης.

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην αγορά

Ο COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία, με αποτέλεσμα τη δραματική πτώση των επιχειρήσεων και των υποψήφιων πελατών στον τουριστικό κλάδο.

Και μετά τον κορωνοϊό τα ενοίκια διακοπών συνέχισαν να αντιμετωπίζουν πτώση της κίνησης, λόγω των προληπτικών μέτρων και του φόβου που αποθάρρυνε τους παραθεριστές να συμμετέχουν σε τουριστικές δραστηριότητες.

Εν τω μεταξύ, προβλέπεται ότι τα ενοίκια διακοπών θα συνεχίσουν να ανθίζουν στη μετά την πανδημία εποχή.
Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να είναι τόσο άνετα όσο θα ήταν στο σπίτι χωρίς τον κίνδυνο να προσβληθούν από μια μεταδοτική ασθένεια.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές της αγοράς ενοικιαζόμενων διακοπών επικεντρώνονται σε στρατηγικές προώθησης για την απόκτηση νέων πελατών.
Οι αναβαθμίσεις και η τεχνολογική ανάπτυξη για την παροχή καλύτερης εμπειρίας και οι νέες στρατηγικές συγχωνεύσεων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας έχουν οδηγήσει στην αύξηση των πωλήσεων της αγοράς ενοικιαζόμενων διακοπών παγκοσμίως.