Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η αγορά των pop-up ξενοδοχείων αυξάνεται αργά και σταθερά. Πρόκειται να φτάσει σε αποτίμηση 19,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, σύμφωνα με ανάλυση του Future Market Insights (FMI).
Οι πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν στο ~ 6% CAGR, με το μέγεθος της να φτάνει τα 34,24 δις δολάρια έως το 2032.

Τα γιουρτ, οι σκηνές, τα boatels και τα παρόμοια καταφύγια είναι συνηθισμένοι τύποι pop-up (αναδυόμενων) καταλυμάτων, λόγω της ικανότητας τους να στήνονται με σχετική ευκολία.
Αν και μοιάζουν με κάμπινγκ, οι διαχειριστές ξενοδοχείων pop-up κατανοούν τη διαφορά μεταξύ του κάμπινγκ και του glamping. Τυπικά, τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στο τελευταίο.

Τα pop-up hotels που χρησιμοποιούνται από τουρίστες που επισκέπτονταν φεστιβάλ και συναυλίες σε όλο τον κόσμο, άρχισαν να εισέρχονται στην αγορά πολυτελών καταλυμάτων.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές δημοφιλείς εταιρείες pop-up ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, οι ελάχιστες που υπάρχουν λειτουργούν καλά.
Έχουν αναπτύξει τη δική τους αγορά κατά τη διάρκεια του εποχικού τουρισμού (ξενοδοχεία πάγου) και πολιτιστικών φεστιβάλ που γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο.

Την δημοφιλία αυτού του είδους καταλύματος τροφοδοτούν τάσεις όπως «Minimal Lifestyle» και «Sustainable Life». Υπάρχει διαθέσιμη αγορά για pop-up ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια εποχικού τουρισμού και πολιτιστικών φεστιβάλ που γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανάλυση του FMI «τα αναδυόμενα ξενοδοχεία είναι δημοφιλή στους τουρίστες, ακολουθώντας τον Minimal Lifestyle και απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε ανεξερεύνητα, απομακρυσμένα μέρη».

  • Οι περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας του Ειρηνικού κατέχουν μερίδιο αγοράς ~20%, ~24% και ~28% αντίστοιχα.
  • Η πανδημία Covid-19 είχε 100% αντίκτυπο στην αξία του τομέα των pop-up hotels.
  • Η αγορά pop-up ξενοδοχείων συνεισφέρει 2,5% στην παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία.
  • Οι σκηνές και τα γιουρτ είναι τα πιο κοινά pop-up ξενοδοχεία.

Οι βασικοί παίκτες στην αγορά pop-up ξενοδοχείων είναι μεταξύ άλλων οι Ice Hotel, Black Tomato, Terra Glamping, Zand Hotel, The Pop-Up Hotel, Snooze Box, Sleeping Around, San Giorgio, Icehotel και The Kimpton Grey.