Σύνταξη tourismtoday.gr

Παρά το υψηλό ποσοστό πληθωρισμού, οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να προτιμούν την Ευρώπη ως καλοκαιρινό προορισμό τους, σύμφωνα με την Allianz Trade.

  • Οι διακοπές στην παραλία είναι η κορυφαία επιλογή των Ευρωπαίων για καλοκαιρινά ταξίδια αναψυχής (30,3%).
  • Το 41% ​​σχεδιάζει να ξοδέψει πάνω από 1.500 ευρώ για τις καλοκαιρινές του διακοπές φέτος, ποσοστό περίπου +33% από πέρυσι.
Πηγή: Πηγές: European Travel Commission, Allianz Research. Σημείωση: */ ανά άτομο & ανά ταξίδι, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής, της μεταφοράς και των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων.

Τιμές σε ξενοδοχεία και πληρότητα

Με βάση την ανάλυση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η μέση ημερήσια τιμή για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου έχει αυξηθεί σημαντικά στα 212 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Πρόκειται για ένα σημαντικό άλμα από 156 ευρώ το 2022 και 129 ευρώ το 2021.

Παρά την αύξηση αυτή του ποσοστού, ο μέσος όρος πληρότητας ξενοδοχείων βελτιώνεται σταθερά. Έχει αυξηθεί από 48% το 2021 σε 62% σήμερα, ενώ ήταν 71% πριν από την πανδημία.

Αναμένονται 515 εκατομμύρια αφίξεις στην Ευρώπη

Φέτος, αναμένεται αύξηση 20% στα ταξίδια στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα περίπου 515 εκατομμύρια αφίξεις, που ισοδυναμούν με το 89% των αριθμών το 2019. Επιπλέον, προβλέπεται άνοδος 14% έως το 2024.

Τα έσοδα ανά επιβάτη χιλιόμετρο (RPK) για ταξίδια εντός Ευρώπης από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο έχουν επίσης φτάσει στο 91% του καλοκαιρινού επιπέδου του 2019.

Πηγή: Πηγές: IATA, Allianz ResearchΟι ευρωπαϊκές διακοπές στην παραλία παραμένουν πιο προσιτές σε σύγκριση με τους περισσότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Καραϊβικής.