Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι τιμές στα ταξίδια θα συνεχίσουν να αυξάνονται για το υπόλοιπο του 2022 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, σύμφωνα με την ετήσια πρόβλεψη από την εταιρεία διαχείρισης ταξιδιών CWT και την Παγκόσμια Ένωση Επιχειρηματικών Ταξιδίων (GBTA).

Παράγοντες όπως η αύξηση των τιμών των καυσίμων, οι ελλείψεις προσωπικού και ο πληθωρισμός είναι πιθανό να είναι οι «πρωταρχικοί μοχλοί» για υψηλότερες τιμές τους επόμενους 18 μήνες.

Πού θα κυμανθούν οι τιμές στα ταξίδια έως το 2023

  • Οι αεροπορικοί ναύλοι θα αυξηθούν κατά περίπου 48,5% το 2022. Το 2023 ακολουθεί αύξηση 8,5%.
  • Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν οριστεί για άλμα 18,5% φέτος και στη συνέχεια περαιτέρω άνοδο 8,2% το 2023.
  • Οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων είναι πιθανό να δουν μικρότερη ποσοστιαία αύξηση τόσο το 2022 (7,3%) όσο και το 2023 (6,8%).
    Τα ποσοστά ενοικίασης είχαν ήδη αρχίσει να αυξάνονται ξανά το 2021 (5,1%), σε αντίθεση με τα αεροπορικά και τα ξενοδοχεία, που εξακολουθούσαν να διαγράφουν σημαντικές πτώσεις τιμών πέρυσι.

Ο Patrick Andersen Διευθύνων Σύμβουλος της CWT, δήλωσε ότι η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια επανήλθε με εκδίκηση σε όλο τον κόσμο. Όπως επισημαίνει αυτές οι προβλεπόμενες τιμές είναι κυρίως «ισότιμες» με το 2019.

Η CWT είπε ότι υπάρχουν αρκετά «προειδοποιητικά σημάδια» που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προβλέψεις της. Αυτές συμπεριλαμβάνουν την άνοδο του πληθωρισμού, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τους κινδύνους περαιτέρω εστιών Covid-19 που οδηγούν σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς.