Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Δήμος του Άμστερνταμ σχεδιάζει τη μετεγκατάσταση της διάσημης συνοικίας Red Light, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους τουρίστες των bachelor πάρτι από το κέντρο της πόλης.

Η Femke Halsema δήμαρχος της πόλης, προτείνει για τη δημιουργία ενός πολυώροφου συγκροτήματος που θα ονομάζεται “Ερωτικό Κέντρο” (Erotic Centre) έξω από το κέντρο και τη μετεγκατάσταση εκεί των 100 οίκων ανοχής που λειτουργούν στην καρδιά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
Οι οίκοι ανοχής με παράθυρα θα είναι ορατοί μόνο από το εσωτερικό του κτιρίου και όχι από το εξωτερικό, όπως είναι σήμερα εκτεθειμένοι στους περαστικούς.

Η Red Light θα μεταφερθεί στην περιοχή Europaboulevard, μόλις 500 μέτρα μακριά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η τοποθεσία έχει επιλεγεί με βάση τις εκτιμήσεις ότι η Europaboulevard είναι μια κοινωνικά ανθεκτική γειτονιά, έξω από τον αυτοκινητόδρομο Α10 και είναι εύκολα προσβάσιμη τόσο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο.

Τα τελευταία χρόνια, το Άμστερνταμ αγωνίζεται να κρατήσει μακριά πολλούς τύπους τουριστών, ιδιαίτερα θορυβώδεις που έρχονται στην πόλη αποκλειστικά για το κάπνισμα κάνναβης και για πάρτι στην περιοχή Red Light.

Πριν από ένα χρόνο, η πόλη ξεκίνησε την εκστρατεία «Stay Away», με στόχο να κρατήσει μακριά τους τουρίστες για ναρκωτικά, σεξ καθώς και τα bachelor πάρτι.