Άνοδο 45% καταγράφουν φέτος οι αναζητήσεις για ταξιδιωτικά σχέδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε σύγκριση με το 2022, σύμφωνα με την έκθεση της Allianz Partners USA «Κορυφαίοι προορισμοί για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου».

Αφού εξέτασε «περισσότερα από 700.000 δρομολόγια για πτήσεις μετ’ επιστροφής που αναχωρούν από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ μεταξύ Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, με επιστροφή μεταξύ Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, η εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης σημείωσε ότι το 71% των δρομολογίων είναι για ταξίδια εσωτερικού και το 29% για διεθνή ταξίδια.

Ενώ η περίοδος των γιορτών ήθελε τις οικογένειες να επισκέπτονται μεγάλες μητροπόλεις των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη και το Σιάτλ, οι πάντα δημοφιλείς προορισμοί της Φλόριντα Ορλάντο, Φορτ Λόντερντεϊλ και Μαϊάμι κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις για ρομαντικό ραντεβού φέτος.

Οι προορισμοί των νησιών της Χαβάης, Χονολουλού και Καχουλούι, Μάουι, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με το Σολτ Λέικ Σίτι (Νο. 8) και το Ντένβερ (Νο. 10) να κλείνουν την κατάταξη για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με περιπετειώδεις, χιονισμένες αποδράσεις. Το Φοίνιξ (Νο. 6), το Λος Άντζελες (αρ. 7) και το Λας Βέγκας (αρ. 9) —όλοι οι προορισμοί με ζεστό καιρό— συμπληρώνουν το top 10.

Οι διεθνείς παραλίες συνεχίζουν να προσελκύουν Αμερικανούς στο Μεξικό, την Κόστα Ρίκα και την Καραϊβική—συμπεριλαμβανομένης της Αρούμπα, της Τζαμάικα, της Δομινικανής Δημοκρατίας και των Τερκς και Κάικος—το 2023, υποδεικνύοντας ότι ο ρομαντισμός εξακολουθεί να φλερτάρει καλύτερα δίπλα στη θάλασσα.

Ενώ το Κανκούν παραμένει η Νο. 1 τοποθεσία απόδρασης, ο Σεντ Τόμας είναι ο πρώτος από τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ που μπαίνει στο ρόστερ στα 10 χρόνια που η Allianz Partners παρακολουθεί τα ταξιδιωτικά σχέδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.