Πάνω από το 8% των Αυστραλών δίνουν προτεραιότητα στο παγκόσμιο ταξίδι παρά τις ανησυχίες για το κόστος, στο σχολικό διάλειμμα από τις 29 Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου.

Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία από πρόσφατη έρευνα από το Tourism & Transport Forum (TTF) Australia, που διεξήχθη από την Pure Profile και με τη συμμετοχή 1.500 ατομων.

Η μελέτη, η οποία παρακολούθησε τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις για ταξίδια που προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, διαπίστωσε ότι ένα σημαντικό 70% των Αυστραλών σχεδιάζει να κάνει διακοπές, με μια αξιοσημείωτη στροφή προς τα τοπικά ταξίδια.

Το 41% επιλέγει να παραμείνει εντός των ορίων της πολιτείας τους. αύξηση από το 36% που είχε καταγραφεί το περασμένο καλοκαίρι.

Τα δεδομένα δείχνουν επίσης μια προτίμηση για μικρότερες διακοπές επτά ημερών ή λιγότερων, με ανώτατο όριο προϋπολογισμού κάτω των 2000 δολαρίων, αντανακλώντας τον αντίκτυπο των οικονομικών πιέσεων στις ταξιδιωτικές αποφάσεις.

Διεθνώς, η Ευρώπη, η Νέα Ζηλανδία και η Ινδονησία είναι οι προτιμώμενοι προορισμοί, με την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Ταϊλάνδη να βρίσκονται επίσης στη λίστα.