Μικρότερης διάρκειας και πιο απλά ταξίδια αυτή τη σεζόν επέλεξε να κάνει το 50% των κατοίκων της Σιγκαπούρης.

Αυτό αποκάλυψε η UserTesting η οποία διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα στη Σιγκαπούρη, για να κατανοήσει τις τάσεις των ταξιδιών των καταναλωτών αυτή την εορταστική περίοδο.

Καθώς τα κρούσματα COVID έχουν μειωθεί σημαντικά παγκοσμίως, η έρευνα αποκάλυψε ότι το 70% των κατοίκων της Σιγκαπούρης έχουν προγραμματίσει διακοπές φέτος το τέλος του έτους.

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά το αυξανόμενο κόστος λόγω του πληθωρισμού, ένας μεγάλος αριθμός ερωτηθέντων από τη Σιγκαπούρη (90%) ταξιδεύει στο εξωτερικό για το επόμενο ταξίδι τους, ενώ μόνο το 10% ταξιδεύει εντός της χώρας.

Ωστόσο, με την αύξηση των τιμών λόγω του πληθωρισμού, οι περισσότεροι κάτοικοι της Σιγκαπούρης περιορίζουν το κόστος ενώ σχεδιάζουν τα ταξίδια τους. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 40% των κατοίκων της Σιγκαπούρης κάνει τώρα λιγότερα ταξίδια από πριν, ενώ το 40% επιλέγει φθηνότερα καταλύματα αντί για πολυτελείς διαμονές.

Ο πληθωρισμός οδηγεί σε αλλαγές στα ταξιδιωτικά σχέδια

Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, η Σιγκαπούρη φέρει επίσης το μεγαλύτερο βάρος του πληθωρισμού. Όσον αφορά στα ταξίδια κατά την περίοδο των διακοπών, το 80% των κατοίκων της Σιγκαπούρης ανέφεραν ότι άλλαξαν τα σχέδιά τους και ακολούθησαν μια οικονομικότερη διαδρομή επιλέγοντας φθηνότερους προορισμούς για να ελέγξουν τα έξοδά τους.

Σύμφωνα με το 50% εξ αυτών η υψηλότερη αύξηση του κόστους παρατηρείται στα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ το 30% ανέφερε ότι παρατηρήθηκε απότομη άνοδος στις τιμές των τροφίμων και των ταξιδιών στην πόλη.

Από τους κατοίκους της Σιγκαπούρης που δεν ταξιδεύουν πουθενά φέτος, το 70% δίνει προτεραιότητα στην αποταμίευση, κάνοντας έτσι ελάχιστα έξοδα κατά το τελευταίο σκέλος του 2022.

Οι Σιγκαπούροι δίνουν προτεραιότητα στα οικογενειακά ταξίδια αυτές τις γιορτές

Ο δεσμός της οικογένειας αποδείχθηκε ότι είναι πρωταρχικής σημασίας για τους Σιγκαπούρους αυτές τις γιορτές. Σύμφωνα με την έρευνα UserTesting, το 50% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι φέτος θα ταξιδέψουν με τις οικογένειές τους αντί για φίλους. Επιπλέον, όσον αφορά τις ταξιδιωτικές προτεραιότητες στο εγγύς μέλλον, το 50% των Σιγκαπούρων είναι περισσότερο διατεθειμένοι προς απλές, σύντομες και χαμηλών τόνων διακοπές, ενώ ορισμένοι επισκέπτονται επίσης τις οικογένειές τους για να περάσουν ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα. Ωστόσο, το γενικό συναίσθημα μακροπρόθεσμα είναι να προγραμματιστούν εκτεταμένα διεθνή ταξίδια.

Εν τω μεταξύ, το 40% των κατοίκων της Σιγκαπούρης ανέφεραν επίσης ότι θέλουν οι διακοπές τους να είναι πολυτελείς και εστιασμένες στην ευεξία με ελάχιστη ταλαιπωρία και μέγιστες ανέσεις.

Τα διεθνή ταξίδια αποτελούν κορυφαία επιλογή

Καθώς η διαφαινόμενη απειλή του COVID-19 ανάγκασε πολλούς να μείνουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους για περισσότερα από δύο χρόνια, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης αναζητούν τώρα να ταξιδεύουν πιο συχνά. Σύμφωνα με την έρευνα, το 80% δήλωσε ότι είναι πρόθυμοι να προγραμματίσουν περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό αντί να ταξιδεύουν στη χώρα τους. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες μάλιστα ανέφεραν ως λόγο ότι ήθελαν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο και να εξερευνήσουν νεότερους προορισμούς εκτός της Σιγκαπούρης.