Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Γερμανία έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για τους ταξιδιώτες από τις Χώρες του Κόλπου (GCC). 
Ο αριθμός των επισκεπτών από Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχει σχεδόν τριπλασιαστεί φέτος, σε σύγκριση με το 2021.

Τα δεδομένα από την πλατφόρμα περιεχομένου για φαγητό, ταξίδια, εμπειρίες και τρόπο ζωής Curlytales, δείχνουν πως η Γερμανία σημείωσε αύξηση 175% στον αριθμό των τουριστών από GCC μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου φέτος, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η αύξηση των επισκεπτών από τις χώρες του Κόλπου είναι αποτέλεσμα των εκστρατειών από το Γερμανικό Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού (GNTB). 

Μόλις πρόσφατα, το GNTB ξεκίνησε την νέα καμπάνια «Αγκαλιάστε τη Γερμανική Φύση» που προβάλλει τη φύση και τον πολιτιστικό τουρισμό στη Γερμανία σε όλες τις πτυχές της, με έμφαση στα βιώσιμα τουριστικά αξιοθέατα και τις υπαίθριες δραστηριότητες.
Η εκστρατεία στοχεύει επίσης να ενθαρρύνει πολιτιστικά ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες -και οικογένειες- από την αγορά GCC να επισκεφθούν τη Γερμανία.

Λόγω των εορτών που πλησιάζουν, η Γερμανία έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες της για τη χειμερινή περίοδο, η οποία υποδέχεται το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Έχει προβλεφθεί ότι τη χειμερινή περίοδο θα αυξηθούν επίσης οι κρατήσεις στα διάσημα θέρετρα της χώρας που προωθούν δραστηριότητες όπως το σκι και άλλα χειμερινά σπορ.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές άρχισαν να ανοίγουν αυτόν τον μήνα και οι περισσότερες από αυτές θα είναι ανοιχτές έως τις 24 Δεκεμβρίου, ενώ κάποιες άλλες θα συνεχίσουν μέχρι τον Ιανουάριο.

«Η παλιά πόλη του Goslar δεν είναι απλώς Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά φιλοξενεί επίσης μια όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά που περιβάλλεται από ξύλινα σπίτια», έγραψε η Germany Tourism σε μια ανάρτηση στο Twitter.