Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι φετινές διαδικτυακές αναζητήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για προσφορές διακοπών την εβδομάδα του Sunshine Saturday (1-7 Ιανουαρίου) μειώθηκαν 14% σε ετήσια βάση.

Οπως αποκαλύπτει έρευνα του BR-DGE η ζήτηση για διακοπές με χαμηλές τιμές αυξήθηκε 27% αυτό το Σαββατοκύριακο σε σύγκριση με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, αλλά ήταν μειωμένη σε σύγκριση με την εβδομάδα 2-8 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με το BR-DGE η “κουλτούρα των εκπτώσεων” στον ταξιδιωτικό τομέα είναι “πιο κατανεμημένη μέσα στο έτος”.

Το Sunshine Saturday αν και εξακολουθεί να είναι σημαντικό για τους παραθεριστές από την Βρετανία, είναι μόνο ένα γεγονός μεταξύ μιας σειράς περιόδων εκπτώσεων και προσφορών για ταξίδια που αυξάνουν τη ζήτηση τους χειμερινούς μήνες.

Τα στοιχεία για τις τελευταίες 90 ημέρες, δείχνουν ότι η ζήτηση έφτασε στο αποκορύφωμα της τη Black Friday του Νοεμβρίου και όχι το Sunshine Saturday.

Αυτό υποδηλώνει ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών κορυφώθηκε νωρίτερα από ό,τι συνήθως φέτος το χειμώνα. Αντανακλά επίσης, τον αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτικών παρόχων που ξεκινούν τις εκπτωτικές πωλήσεις τους για το 2024 στα μέσα Νοεμβρίου.