Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις σε βραχυχρόνιες ενοικιάσεις τον Ιανουάριο του 2023, αποκάλυψε η πλατφόρμα δεδομένων και πληροφοριών Key Data.

Συνέκρινε τις κρατήσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ που έγιναν στην Airbnb και τη Vrbo κατά τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου με την ίδια περίοδο του 2022.

  • Οι κρατήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 27%, από 3.332.605 σε 4.245.574 συνολικά ταξίδια.
  • Οι κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 19%, από 877.169 σε 1.039.495 συνολικά ταξίδια.

Μείωση της διάρκειας παραμονής

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη συχνότητα των κρατήσεων, σημειώθηκε ελαφρά μείωση -και στις δύο χώρες- στις διανυκτερεύσεις που κρατήθηκαν συνολικά.

Η μείωση της διάρκειας παραμονής μπορεί να οφείλεται στον αντίκτυπο της ύφεσης, με τους καταναλωτές να εξακολουθούν να ταξιδεύουν αλλά να περικόπτουν μέρες από τα ταξίδια για να καλύψουν τον προϋπολογισμό τους.

Η αξία των κρατήσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυξήθηκε απότομα σε σύγκριση με το 2022. Οι κρατήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 43%, σε σύγκριση με 10,5% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έσοδα 7 δις δολάρια σε οικοδεσπότες και διαχειριστές ακινήτων

Οι οικοδεσπότες και οι διαχειριστές ακινήτων και στις δύο χώρες δημιούργησαν έσοδα σχεδόν 7 δις δολαρίων ΗΠΑ τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Οι κρατήσεις του 2023 κορυφώθηκαν στα μέσα του μήνα και στις δύο χώρες, με τους ταξιδιώτες να πραγματοποιούν τον υψηλότερο αριθμό κρατήσεων στις 17 και 18 Ιανουαρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε επίσης κορύφωση στις 9 Ιανουαρίου αμέσως μετά το «Sunshine Saturday», το οποίο συνήθως χαρακτηρίζει μια «καταιγίδα» σε κρατήσεις σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Εξετάζοντας τόσο τον Ιανουάριο του 2022 όσο και τον Ιανουάριο του 2023, οι ταξιδιώτες ήταν πιο πιθανό να κάνουν κράτηση για το κατάλυμα για διακοπές στα μέσα της εβδομάδας, με τον χαμηλότερο αριθμό κρατήσεων να πραγματοποιούνται Σάββατο και Κυριακή.

Αισιοδοξία για το 2023

Όπως τονίζει η Melanie Brown, εκτελεστική διευθύντρια της Key Data «οι κρατήσεις για τον Ιανουάριο αποτελούν σημαντικό μέτρο της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών.
Υποδηλώνουν ότι οι τουρίστες κάνουν κράτηση πολύ νωρίτερα για ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ταξίδια.
Αυτά τα πρώιμα δεδομένα είναι πολλά υποσχόμενα για το τι επιφυλάσσει το 2023 για τον κλάδο».