Τα 27 δισ. λίρες ξεπέρασε η αξία του κλάδου επαγγελματικών ταξιδίων στη Μ.Βρετανία πέρυσι σύμφωνα με μελέτη της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI Economics) για λογαριασμό της Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδίων (BTA).

Η κοινή έκθεση CBI-BTA, δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα για να σηματοδοτήσει την εαρινή διάσκεψη της BTA στο Λονδίνο.

Εκτιμάται ότι η αξία του τομέα των εταιρικών ταξιδιών ή ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (ΑΠΑ), ανέρχεται στα 27,5 δισ. λίρες το 2022 και ο τομέας αντιπροσωπεύει περισσότερες από 283.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν 475 διευθυντές επιχειρήσεων διαπιστώθηκε, επίσης ότι:

  • 8 στους 10 προτιμούν τις προσωπικές συναντήσεις,
  • 1 στους 2 ανέδειξε τις προσωπικές συναντήσεις ως τον υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα για την κατάκτηση νέων επιχειρήσεων.
  • το 50% των διεθνών επιχειρηματικών ταξιδιών ήταν για συναντήσεις με υφιστάμενους ή δυνητικούς πελάτες, με την έκθεση να υποδηλώνει ότι η προσωπική επαφή προάγει την αύξηση της εμπιστοσύνης και την ενίσχυση των εργασιακών σχέσεων.

 O αριθμός των ταξιδίων παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2019

  • 7 στις 10 επιχειρήσεις ανέφεραν τις εικονικές συναντήσεις ως τον κύριο λόγο για τον περιορισμό των ταξιδιών, ενώ
  • Το 60% τις ανησυχίες για το κόστος
  • Το 29% την αυξανόμενη ανησυχία για το περιβάλλον (29%) .

Ο διευθυντής του CBI Economics Mohammad Jamei σημειώνει από την πλευρά του: «Ενώ οι εξελίξεις στην τηλεδιάσκεψη παρέχουν στις επιχειρήσεις ευελιξία να επικοινωνούν εύκολα, δεν υποκαθιστούν  την αξία που δημιουργείται από προσωπικές συναντήσεις και επαγγελματικά ταξίδια».

Σημειώνεται ότι από το συνολικό ΑΠΑ ύψους 27,5 δισεκατομμυρίων λιρών, τα 10,4 δισ. λίρες οφείλονταν σε δαπάνες μέσω εταιρειών διαχείρισης ταξιδιών (TMCs).