Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκε η πληρότητα για τα ξενοδοχεία της Αχαΐας και κυμάνθηκε από 90% έως και 95% για τον μήνα Αύγουστο.

«Είναι μια περίοδος που κλασικά, τα ξενοδοχεία όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και γενικότερα τα ξενοδοχεία της χώρας μας γεμίζουν από επισκέπτες και αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό η πληρότητα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

Παράλληλα, αυξημένη ήταν η επισκεψιμότητα και από πλευράς ξένων τουριστών με τις πτήσεις από το αεροδρόμιο του Αράξου να είναι κατά 10% με 15% περισσότερες σε σύγκριση με πέρυσι κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αερολιμενάρχη του αεροδρομίου του Αράξου Γιώργου Γκουβίτσα: «Η κίνηση παραμένει αυξημένη. Ο Αύγουστος ήταν ένας πολύ καλός μήνας. Είχαμε αφίξεις αεροσκαφών από την κεντρική Ευρώπη, τις χώρες της Βαλτικής και το Ισραήλ. Το θετικό είναι, μάλιστα, ότι η κινητικότητα θα συνεχιστεί και σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία εμπόδισε την έλευση Ρώσων και Ουκρανών τουριστών, εντούτοις το κενό καλύφθηκε από άλλες χώρες με τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχία και την Πολωνία να έχουν το μερίδιο του λέοντος. Θυμίζουμε ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας τον φετινό Ιούλιο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν της τάξεως του 46% και σε μερικά 24ωρα αναμένεται να αποτυπωθεί το ίδιο περίπου και για τον Αύγουστο, με τα δεδομένα να είναι ευοίωνα και για τον Σεπτέμβριο. Και δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στην «πίτα» των πτήσεων έχουν μπει δυνατά και το Βέλγιο, η Ρουμανία και η Σλοβακία».