Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα περισσότερα έξοδα ταξιδιού στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση τον Δεκέμβριο, αλλά οι συνολικές τιμές για ταξίδια σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας (BLS) είναι 6,5% υψηλότερες από ό,τι ήταν πέρυσι.

Ωστόσο οι πρόσφατες πτώσεις σηματοδοτούν ότι το κόστος για αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια ξενοδοχείων, μπορεί να έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο.

Οι πτήσεις στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί 28,5% από έτος σε έτος και οι τιμές άρχισαν να πέφτουν τον Δεκέμβριο 8,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Τον Μάιο του 2022, οι αεροπορικοί ναύλοι έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ. Όμως τα αεροπορικά εισιτήρια πέφτουν επιτέλους, με τις τιμές Δεκεμβρίου να υποχωρούν 22% από τα υψηλά του Μαΐου.

Είτε οδικό ταξίδι είτε αεροπορικό, το κόστος μετακίνησης ήταν πολύ μικρότερο τον περασμένο μήνα από ό,τι ήταν τον Νοέμβριο.

Οι συνολικές τιμές τον Δεκέμβριο μειώθηκαν 0,1% από τον Νοέμβριο, εν μέρει χάρη στη μείωση του ταξιδιωτικού κόστους, συμπεριλαμβανομένης και της τεράστιας πτώσης 12,5% για τη βενζίνη.

Όσον αφορά στις τιμές σε ξενοδοχεία, ήταν ελαφρώς μειωμένες τον Δεκέμβριο, 3,2% αυξημένες σε σύγκριση με αυτήν την περίοδο πέρυσι και +17%, σε σχέση με το 2019.

Παρά τα καλά νέα της πτώσης κυρίως των τιμών αυτόν τον μήνα, το κόστος ταξιδιού είναι σε μεγάλο βαθμό υψηλότερο από αυτό που ήταν στο παρελθόν.