Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι δαπάνες για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμειναν σταθερές στα 380 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο +4% από έτος σε έτος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της Nationwide Building Society οι συνολικές συναλλαγές διακοπών αυξήθηκαν 1% σε 2,4 εκατομμύρια σε σχέση με το επίπεδο του Μαΐου και 7% σε ετήσια βάση.

Οι δαπάνες αεροπορικών ταξιδιών μειώθηκαν κατά 4% σε σχεδόν 78 εκατομμύρια λίρες τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τα επίπεδα του Μαΐου, αλλά αυξήθηκαν κατά 38% τον Ιούνιο του 2022.

Το σύνολο προήλθε καθώς οι αεροπορικές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 3% σε μηνιαία βάση, αλλά κατά περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο.

Η ετήσια αύξηση των δαπανών σε αεροπορικά ταξίδια, ήρθε με την καλοκαιρινή σεζόν σε πλήρη εξέλιξη.
Οι Βρετανοί έκαναν κράτηση σε πτήσεις για διακοπές και επαγγελματικά ταξίδια, με τον αριθμό των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σε αεροπορικές εταιρείες στο +37% τον περασμένο Ιούνιο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η συνολική δαπάνη τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 10% σε 8,63 δις λίρες ετησίως ενόψει της αύξησης των τιμών.
Περιλαμβάνει ξενοδοχεία, τουριστικούς πράκτορες, οργανωμένες διακοπές και κρουαζιέρες.

Σχεδόν τρία στα πέντε (57%) νοικοκυριά μειώνουν τις δαπάνες τους λόγω του υψηλού κόστους, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 61% στα Ιστ Μίντλαντς και να πέφτει στο 48% στα βορειοανατολικά.

«Η ομοιόμορφη αύξηση των δαπανών υποδηλώνει ότι, παρά τις υψηλότερες τιμές, οι άνθρωποι είναι σε θέση να διαχειρίζονται τα χρήματα τους εξισορροπώντας τα πράγματα που χρειάζονται με τα πράγματα που θέλουν, δήλωσε ο διευθυντής στρατηγικής πληρωμών και απόδοσης σε εθνικό επίπεδο, Mark Nalder.

Παρά τη μείωση του πληθωρισμού, παραμένει επίμονα υψηλός στην έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Εκτιμάμε ότι η αύξηση των δαπανών θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες».