Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η γερμανική ταξιδιωτική αγορά συνεχίζει να ανακάμπτει. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ξεκινούν τα ταξίδια ξανά από την Γερμανία.
Οι Γερμανοί τουρίστες, συνεχίζουν να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για διακοπές στον ήλιο.

Ανάμεσα μάλιστα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών των Γερμανών, είναι και η Ελλάδα στην 2η θέση.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία μελέτης της Travel Data & Analytics (TDA) για τους όγκους κρατήσεων τον Μάρτιο, τόσο σε σταθερές όσο και σε διαδικτυακές ταξιδιωτικές πωλήσεις.

Σύμφωνα με την μελέτη, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ανακτούν επίσης όλο και περισσότερο την προηγούμενη ισχύ τους με μερίδιο 14% στις πωλήσεις.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για διακοπές των Γερμανών

  • Τουρκία 15%.
  • Ελλάδα 14%.
  • Βαλεαρίδες Νήσοι 13%.
  • Κανάρια Νησιά 13%.

5,1 δις ευρώ για καλοκαιρινές διακοπές

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου οι Γερμανοί είχαν ξοδέψει συνολικά σχεδόν 5,1 δις ευρώ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές που είχαν κλείσει σε ταξιδιωτικά γραφεία και σε online τουριστικά πρακτορεία.

Αυτό είναι ήδη τα δύο τρίτα του επιπέδου πριν από τον κορωνοϊό του 2019 και το ισοζύγιο της θερινής περιόδου του 2022 βελτιώνεται από μήνα σε μήνα, σύμφωνα με αναλυτές του TDA.

Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Με το 71% των μηνιαίων πωλήσεων, οι επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές είναι ξεκάθαρα το επίκεντρο των Γερμανών που θέλουν να ταξιδέψουν.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, μπορεί να παρατηρηθεί εξαιρετικά ισχυρή δυναμική στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Σχεδόν το ένα τέταρτο έκανε κράτηση για διακοπές σε σύντομο χρονικό διάστημα τον Μάρτιο με αναχώρηση τον Μάρτιο/Απρίλιο, ειδικά το Πάσχα.

Με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής πολύ πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο, η περασμένη χειμερινή περίοδος 2021/22 μπόρεσε επίσης να μειώσει ξανά το έλλειμμα της σε σύγκριση με τη σεζόν 2018/19 κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.
Σε σχέση με τον περασμένο μήνα Απρίλιο, ήταν -35% στο επίπεδο κράτησης από τα τέλη Μαρτίου 2022.
Η χειμερινή περίοδος 2019/20, η οποία κατέρρευσε από τα τέλη Φεβρουαρίου με την έναρξη της πανδημίας, μόλις ξεπεράστηκε.