Σύνταξη tourismtoday.gr

Δυναμικά συνεχίζουν να κινούνται οι κρατήσεις για διεθνή ταξίδια, από το Ηνωμένο Βασίλειο παρά τις οικονομικές πιέσεις στα νοικοκυριά, σύμφωνα με μελέτη της Kantar.

  • Ένας στους έξι (17%) είχε ήδη κάνει κράτηση για τις κύριες διακοπές του για το 2023. Το ποσοστό είναι σχεδόν αμετάβλητες από έτος σε έτος.
  • Το ποσοστό που εξακολουθούσε να σχεδιάζει κύριες διακοπές αυξήθηκε σχεδόν 150% από έτος σε έτος από 20% σε 49%.

Όπως αποκαλύπτει η μελέτη διπλάσιος αριθμός καταναλωτών σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες για φαγητό απ’ ό,τι σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες για διακοπές.
Περισσότεροι σχεδιάζουν να μειώσουν τις μεγάλες αγορές παρά να μειώσουν τα ταξίδια αναψυχής.

Σε τι θα ξοδέψουν τα χρήματα τους στις διακοπές

Αν και ένας στους τέσσερις (24%) σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες των διακοπών, πάνω  από ένας στους τέσσερις (27%) σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα, σε:

  • Διαμονή (24%).
  • Φαγητό και ποτό στον προορισμό (23%).
  • Πτήσεις (20%).
  • Δραστηριότητες (16%).

Γιατί είναι ισχυρές φέτος οι κρατήσεις

Ωστόσο, υπήρχε ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ του 20% που έκανε διακοπές στο εξωτερικό το 2022 και του 39% που το έκανε το 2019.
Αυτό υποδηλώνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν είχαν επιστρέψει στο εξωτερικό μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, γεγονός που εξηγεί γιατί οι κρατήσεις φέτος είναι τόσο ισχυρές.

Η έκρηξη στις πρόωρες κρατήσεις για το 2023 θα συνεχιστεί

«Υπάρχουν κάθε λόγος να είμαστε σίγουροι ότι η έκρηξη στις πρόωρες κρατήσεις για το 2023 θα συνεχιστεί, επισημαίνει ο Charlie Gordon, διευθυντής πληροφοριών στην Kantar. Τα δεδομένα τάσης υποδηλώνουν ότι οι προθέσεις για διακοπές είναι πολύ πιο ισχυρές από πέρυσι.

Το 2022, τα δύο τρίτα των Βρετανών δεν ήταν σίγουροι για τα σχετικά με τις κύριες διακοπές τους. Φέτος, βλέπουμε τα δύο τρίτα των ανθρώπων να έχουν κάνει κράτηση ή να σχεδιάζουν να την κάνουν.
Στην πραγματικότητα, το κλίμα με τους «ισχυρούς αντίθετους ανέμους» έχει αντιστραφεί».