Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ενα μήνα πριν από την έναρξη των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2024, τα επίπεδα κρατήσεων ξενοδοχείων στο Παρίσι πλησιάζουν το 80%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία Forward STAR της CoStar.

Μια αναπτυξιακή τροχιά στην πληρότητα επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς τα επίπεδα ήταν λίγο πάνω από το 60% τον Απρίλιο και στο 50% περίπου τον Φεβρουάριο.

Από τις 17 Ιουνίου, η πληρότητα κορυφώνεται στο 77,8% το Σάββατο 27 Ιουλίου, τη νύχτα των 14 χρυσών μεταλλίων.
Η βραδιά έναρξης είναι η δεύτερη σε κρατήσεις στο 77,7% για την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, τα επίπεδα κρατήσεων στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για αυτές τις νύχτες ήταν στο 47,7% και 47,5%, αντίστοιχα.

Η χαμηλότερη πληρότητα για τη φετινή Ολυμπιακή περίοδο (59,8%) σημειώνεται την Κυριακή 11 Αυγούστου, την τελευταία βραδιά.

Ο αντίκτυπος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αντικατοπτρίζεται επίσης στα επίπεδα κρατήσεων στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, με την υψηλότερη πληρότητα (75,1%) το Σάββατο 3 Αυγούστου, τη νύχτα των 28 χρυσών μεταλλίων.

Το ίδιο με το Παρίσι, η χαμηλότερη πληρότητα (58,9%) για το Ιλ ντε Φρανς παρατηρείται την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Οπως υπογραμμίζει η Christina Choueifaty, περιφερειακή διευθύντρια για STR στο CoStar “ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται να φέρουν μια έκρηξη στα ταξίδια αναψυχής, φαίνεται να υπάρχει μια αλλαγή στα πρότυπα για τα επαγγελματικά ταξίδια μέχρι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Ωστόσο, η χαμηλότερη ζήτηση που βλέπουμε για τις αρχές του καλοκαιριού μπορεί να θεωρηθεί ως μια προσωρινή.

Αυτή η πτώση στα ταξίδια βραχυπρόθεσμα επιτρέπει στο Παρίσι να επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση της μαζικής εισροής ταξιδιωτών αναψυχής που επισκέπτονται την αγορά τον επόμενο μήνα.

Μακροπρόθεσμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση της πόλης ως κύριου τουριστικού προορισμού, προσελκύοντας δυνητικά ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση στο μέλλον.”