Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αύξηση στις κρατήσεις σε κρουαζιέρες πολυτελείας για αυτό το καλοκαίρι, ανέφερε ο Global Travel Collection (GTC), μέρος του Internova Travel Group που περιλαμβάνει τις Protravel International, Tzell Travel Group και Colletts Travel.

«Είμαστε έτοιμοι για μια εξαιρετική χρονιά με ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα της luxury κρουαζιέρας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Francesca Mendola, αντιπρόεδρος του GTC.

  • Η Καραϊβική, η Μεσόγειος και τα νορβηγικά φιόρδ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προορισμών.
  • Τα δρομολόγια της Καραϊβικής θεωρούνται όλο και περισσότερο ως η προτιμώμενη επιλογή για την περίοδο των Χριστουγέννων.
  • O GTC αναμένει αυξανόμενο ενδιαφέρον για κρουαζιέρες στην Άπω Ανατολή και τη Νότια Αμερική από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Οι ταξιδιώτες στρέφονται όλο και περισσότερο στις κρουαζιέρες ως εναλλακτική λύση σε θέρετρα all-inclusive σε μια ποικιλία τύπων διακοπών, από μήνα του μέλιτος έως οικογενειακές διακοπές πολλών γενεών με προτιμήσεις προς εκτεταμένες διάρκειες κρουαζιέρας, από επταήμερες σε 12-18 ημέρες.

Σύμφωνα με την Debbie Arnold «οι πελάτες στο Colletts Travel κάνουν κράτηση εκ των προτέρων και είχαμε τον πιο πολυσύχναστο Ιανουάριο για κρουαζιέρες, με κρατήσεις μέχρι το 2026.
Όταν οι τουρίστες αποβιβάζονται από μια κρουαζιέρα, συχνά θέλουν να κάνουν κράτηση για την επόμενη».

Πολλοί ταξιδιώτες πολυτελείας αναζητούν κάτι διαφορετικό από τα παραδοσιακά all-inclusive θέρετρα. Είναι περίεργοι να ζήσουν κάτι νέο και η υπερπολυτελής κρουαζιέρα είναι μια εμπειρία που θέλουν να σημειώσουν από τη λίστα τους.
Η κρουαζιέρα με μικρά πλοία ήταν επίσης δημοφιλής για πελάτες πολυτελείας που επιθυμούν μια πιο αυθεντική εμπειρία.