Οι Γερμανοί που θα επιλέξουν αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους θα δουν αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων σε πολλούς προορισμούς, φέτος.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Check24» οι τιμές των εισιτηρίων για πτήσεις μετ΄επιστροφής από γερμανικά αεροδρόμια προς τους 30 πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 8%, σε σύγκριση με το 2023.

Εξαίρεση αποτελεί η Αθήνα αλλά και η Θεσσαλονίκη, καθώς οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια υποχώρησαν κατά 14% και κατά 2% αντίστοιχα. Μια πτήση μετ’ επιστροφής για Αθήνα κοστίζει κατά μέσο όρο 303 ευρώ φέτος το καλοκαίρι, έναντι 351 ευρώ πέρυσι ενώ για Θεσσαλονίκη το κόστος διαμορφώνεται στα 349 ευρώ, από 355 το καλοκαίρι του 2023.

Ελαφρώς μειωμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες είναι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς έναν ακόμη ελληνικό προορισμό, τη Θεσσαλονίκη, με το κόστος να την καλοκαιρινή περίοδο του 2023.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς την Κέρκυρα και το Ηράκλειο της Κρήτης. Ειδικότερα, προς την Κέρκυρα οι τιμές εφέτος ανέρχονται στα 365 ευρώ, έναντι 338 ευρώ πέρυσι, αυξημένες κατά 8%, ενώ ελαφρώς αυξημένες κατά μία ποσοστιαία μονάδα είναι οι τιμές των πτήσεων προς το Ηράκλειο τη φετινή τουριστική περίοδο, οι οποίες διαμορφώνονται στα 420 ευρώ, από από 415 το καλοκαίρι του 2023.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές στις πτήσεις προς τα βρετανικά νησιά. Μια πτήση μετ’ επιστροφής στο Εδιμβούργο κοστίζει κατά μέσο όρο 327 ευρώ, αύξηση 26% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι πτήσεις προς το Δουβλίνο είναι κατά 22% πιο ακριβές, ενώ προς το Λονδίνο κατά 20%. Οι πτήσεις προς τη Μαγιόρκα έχουν αυξηθεί κατά 14% και πλέον κοστίζουν κατά μέσο όρο 296 ευρώ αντί για 260 ευρώ.

Οι λόγοι για τις αυξημένες τιμές είναι ποικίλοι. Η πλατφόρμα αναφέρει την αυξημένη ζήτηση, τον υψηλό πληθωρισμό και το αυξημένο λειτουργικό κόστος των αεροπορικών εταιρειών ως κύριους παράγοντες. Επιπλέον, σημαντικά συμβάλλει ο πρόσφατα αυξημένος φόρος εισιτηρίων.

Οι παραθεριστές μπορούν ακόμα να κάνουν οικονομία εάν είναι ευέλικτοι με τις ημερομηνίες ταξιδιού και τα αεροδρόμια αναχώρησης. Οι πτήσεις μπορεί να είναι φθηνότερες εάν αναχωρούν από αεροδρόμια σε πολιτείες που δεν έχουν καλοκαιρινές διακοπές. Σύμφωνα με το «Check24», οι αναχωρήσεις από αεροδρόμια γειτονικών χωρών μπορούν επίσης να έχουν ελκυστικές τιμές.