Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημαντική αγορά για το Club Med. Πέρυσι οι κρατήσεις αυξήθηκαν 30% στα 93 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το προ πανδημίας 2019 και +17% σε σχέση με το 2022.

Η επίδοση ήταν μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά από πλευράς όγκου στις Άλπεις, μετά τη Γαλλία.

Ο πάροχος all-inclusive ανέφερε ένα ρεκόρ λειτουργικών εσόδων στα θέρετρα ύψους 174 εκατομμυρίων ευρώ για το 2023, αυξημένα 64% από έτος σε έτος και περισσότερο από 70% σε σύγκριση με το 2019, καθώς πλησίαζε στην ολοκλήρωση μιας μετασχηματιστικής αγοράς.

Αναφέροντας νούμερα ρεκόρ σχεδόν 2 δις ευρώ σε πωλήσεις, η εταιρεία αποκάλυψε σχέδια για τέσσερα νέα premium θέρετρα φέτος, δύο στη Γαλλία και δύο στην Κίνα.

  • Συνολικά 139.000 τουρίστες εξυπηρετήθηκαν από τα καταλύματα “Exclusive Collection” της Club Med στο +17% σε σχέση με το 2022, ενώ οι πελάτες που διέμειναν σε ορεινά θέρετρα ανήλθαν σε 355.000, σημειώνοντας άνοδο 26%.
  • Η μέση ημερήσια τιμή στην Ευρώπη ήταν 239 ευρώ, αυξημένη κατά περισσότερο από 8% σε σχέση με το 2022, λόγω του πληθωρισμού, της αύξησης της χωρητικότητας των premium και των χιονοδρομικών κέντρων.

Πού κινούνται οι φετινές κρατήσεις σε Club Med

Όπως ανέφερε το Club Med, «μετά από τρία χρόνια μαζικής μετάδοσης από την πανδημία, η Ασία είδε τον όγκο των επιχειρήσεων της σχεδόν να διπλασιάζεται από έτος σε έτος, εκμεταλλευόμενη πλήρως τα “ταξίδια εκδίκησης”.

Οι τάσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2024, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της ζήτησης για διακοπές στο βουνό στο Club Med, και του φαινομένου “ταξίδια εκδίκησης” στην Ασία, αντικατοπτρίζουν μια νέα φάση ανάπτυξης, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, η οποία έχει ήδη σημειώσει ιστορικά μεγέθη».

Οι συνολικές κρατήσεις για το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι αυξημένες 4% σε σχέση με πέρυσι, με την Ευρώπη να σημειώνει αύξηση 7%, την Αμερική 11% και την Ασία 51%, υποβοηθούμενη από τη σταδιακή ανάκαμψη του τουριστικού τομέα στην Κίνα.

Ο όμιλος αναμένει ότι ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο θα αποτελείται από θέρετρα premium και exclusive collection μέχρι τον Απρίλιο.

Ο Henri Giscard d’Estaing, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε Club Med, δήλωσε πώς «το 2024 θα σηματοδοτήσει την επιτυχή ολοκλήρωση της αναβάθμισης του χαρτοφυλακίου του resort μας. Στα 74 χρόνια ιστορίας του, το Club Med δεν είχε ποτέ ένα τόσο επιθυμητό χαρτοφυλάκιο από θέρετρα, είτε νέα, είτε πρόσφατα είτε ανακαινισμένα.»

Μετά την επιστροφή στο προ-πανδημικό επίπεδο ήδη από το 2022, το Club Med έφτασε σχεδόν τα 2 δις ευρώ σε όγκο επιχειρήσεων για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Η αύξηση κατά 50% του λειτουργικού της περιθωρίου, κοντά στο 10% και τα ρεκόρ καθαρών κερδών καταδεικνύουν την επιτυχία του νέου επιχειρηματικού μοντέλου του Club Med, του οποίου ο μετασχηματισμός ξεκίνησε το 2004.