Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το 2023 αναμένεται να γίνει το νέο έτος αναφοράς για τα επαγγελματικά ταξίδια στη Γαλλία, με τις προβλεπόμενες δαπάνες να αγγίζουν τα 28,5 δισεκατομμύρια ευρώ, που ισοδυναμούν με το 95% των στοιχείων του 2019.

Ενώ τα στοιχεία για το έτος είναι θετικά, ο κλάδος αντιμετωπίζει υψηλό πληθωρισμό ο οποίος επηρεάζει την ανάπτυξη του, σύμφωνα με έκθεση της EPSA, εταιρείας συμβούλων εταιρικών ταξιδίων και MICE.

Η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια έχει μειωθεί κατά 20%, σχεδόν αντισταθμισμένη από τον υψηλό πληθωρισμό 15%.

Οι αεροπορικοί ναύλοι έχουν αυξηθεί σημαντικά 18,8% στις πτήσεις εσωτερικού και 22% στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ του πρώτου εξαμήνου του 2022 και του 2023.
Η σημαντική αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων μπορεί να αποδοθεί σε παράγοντες όπως η άνοδος των τιμών των καυσίμων, η υψηλή ζήτηση τόσο στις επιχειρήσεις και τμήματα αναψυχής και στην περιορισμένη προσφορά και ενσωμάτωση SAF (αειφόρο αεροπορικό καύσιμο).

Το 2023, η αεροπορική βιομηχανία σημείωσε άνοδο στην εφαρμογή του NDC. Στην Air France η NDC αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεων εισιτηρίων της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Air France θα αρχίσει να εφαρμόζει πρόσθετη χρέωση στις πωλήσεις εισιτηρίων μέσω GDS από την 1η Ιανουαρίου 2024.

 

Σιδηρόδρομος: +1% Κυκλοφορία το 2019

Το 2023 ο κρατικός πάροχος σιδηροδρόμων στη Γαλλία η SNCF σημείωσε αύξηση 25% στην κίνηση στον εταιρικό τομέα από το πρώτο τρίμηνο του 2022 στο +1% σε σύγκριση με το 2019.

Η πρόθεση για ταξίδια τους επόμενους μήνες είναι +5 μονάδες σε σύγκριση με το 2022 σε επαγγελματίες ταξιδιώτες.
Παρά τα καλά νέα, τα ταξίδια με τρένο δεν είναι απρόσβλητα στον πληθωρισμό.
Η μέση τιμή των εισιτηρίων αυξήθηκε 5%. Επιπλέον, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 13%, σύμφωνα με την SNCF.

Η γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία, μεγαλύτερος νικητής μετά την πανδημία

Η γαλλική βιομηχανία φιλοξενίας έχει δει θετικά αποτελέσματα τελευταία.
Τα ξενοδοχεία ήταν ο μεγαλύτερος νικητής της ανάκαμψης μετά την πανδημία, με αυξανόμενα ποσοστά πληρότητας, RevPAR και μέσες τιμές.
Ο κλάδος διαμονής έχει ανακάμψει ταχύτερα από άλλους και μέχρι την άνοιξη του 2022 είχε ήδη επιστρέψει στα ποσοστά πληρότητας, στα ποσοστά συναλλαγών και στις τιμές του 2019.

Σύμφωνα με την MKG Consulting προβλέπεται αύξηση 27% στη μέση τιμή σε σύγκριση με το 2019-2024.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι Ευρωπαίοι επαγγελματίες ταξιδιώτες επέλεξαν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις μεσαίας κατηγορίας στη Γαλλία.

Τα ποσοστά πληρότητας έχουν αυξηθεί μεταξύ των αλυσίδων ξενοδοχείων και των ανεξάρτητων ξενοδοχείων από τον Σεπτέμβριο.

2024: Μια καλή χρονιά για τα επαγγελματικά ταξίδια στη Γαλλία

Εάν ο κλάδος των επαγγελματικών ταξιδιών επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα δραστηριότητας και μεγαλύτερη σταθερότητα το 2023, το 2024 θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά. Η EPSA έχει θέσει στόχο 29,2 έως 31,3 δις ευρώ σε ταξιδιωτικά έξοδα στη Γαλλία.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα είναι συγκρατημένος το επόμενο έτος. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες, όπως η κλιματική κρίση, ο κίνδυνος ύφεσης, οι γεωπολιτικές εντάσεις καθώς και ένας πιθανός κίνδυνος επιδημίας που δεν μπορεί να αγνοηθούν.