Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Transavia αυξάνει από τα Χριστούγεννα τις τιμές στα εισιτήρια της από Ολλανδία, λόγω των σχεδίων της κυβέρνησης να συρρικνώσει το Schiphol.

Η θυγατρική της KLM «τα μαζεύει» από τα αεροδρόμια της Ολλανδίας και θα πετάει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από αερολιμένες όμορων χωρών, όπως δήλωσε ο Marcel de Nooijer διευθύνων σύμβουλος της.

Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στα σχέδια της να μειώσει τις μετακινήσεις πτήσεων στο Schiphol από 500.000 σε 452.000 ετησίως το επόμενο έτος, η Transavia χάνει το 8% των πτήσεων της.

Λιγότεροι προορισμοί και υψηλότερες τιμές εισιτηρίων

Αυτό σημαίνει «λιγότερες πτήσεις, λιγότερους προορισμούς και υψηλότερες τιμές εισιτηρίων, είπε ο επικεφαλής του αερομεταφορέα.

Η συρρίκνωση του Schiphol είναι μια πολιτική πραγματικότητα που δεν υποστηρίζεται από την κοινωνία. Κοιτάξτε τα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που πήγαν διακοπές με αεροπλάνο αυτό το καλοκαίρι».

Οι διακοπές για τους Ολλανδούς θα γίνουν σύντομα μια ακριβή και ελιτίστικη υπόθεση

Όπως υπογράμμισε «οι συνέπειες αυτής της πολιτικής πορείας πρέπει να γίνουν σαφείς. Οι διακοπές θα γίνουν σύντομα μια ακριβή και ελιτίστικη υπόθεση, από την οποία αποκλείονται ορισμένοι Ολλανδοί.
Αυτό απέχει τόσο πολύ από την φιλοσοφία της Transavia. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα ταξίδια προσβάσιμα σε όλους τους Ολλανδούς».

Ήδη, η αεροπορική εταιρεία άρχισε να πετά από τις Βρυξέλλες πέρυσι. Αυτή τη στιγμή έχει δύο αεροπλάνα σταθμευμένα εκεί και θα αυξήσει σε τέσσερα το επόμενο έτος.

«Περίπου το 20% των επιβατών προέρχονται από την Ολλανδία. Αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν το επόμενο έτος λόγω των συνεπειών της συρρίκνωσης στην Ολλανδία, δήλωσε ο Marcel de Nooijer.
Τώρα εξετάζουμε όλα τα ξένα αεροδρόμια, ειδικά στη συνοριακή περιοχή».

Η Transavia και η μητρική εταιρεία KLM επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε νεότερα, πιο αθόρυβα και καθαρότερα αεροσκάφη.