Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε ένα «λανθασμένα κατατεθειμένο σχέδιο από γαλλική αεροπορική εταιρεία», αποδίδει δημοσίευμα των The Times το black out στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κατάρρευση του, επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες αεροπορικούς επιβάτες, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε πτήσεις.

Ο χάος συνέβη σε μια από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες του χρόνου, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επρόκειτο να φύγουν ή να προσγειωθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές, Βρετανοί αξιωματούχοι διερευνούν εάν το κακώς καταχωρημένο ταξιδιωτικό σχέδιο από γαλλική αεροπορική εταιρεία βρίσκεται πίσω από τη χειρότερη διακοπή λειτουργίας της τελευταίας δεκαετίας.

Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα, ενώ η αεροπορική εταιρεία που λέγεται ότι εμπλέκεται δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Οι αξιωματούχοι γνωρίζουν τι προκάλεσε τη διακοπή, αλλά όχι πώς απενεργοποίησε το σύστημα. Μια κυβερνοεπίθεση αποκλείστηκε επίσης από το NATS.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το χάος θα συνεχιστεί εντός της εβδομάδας παρά την «αποκατάσταση» της «αστοχίας δικτύου».
Τα αεροδρόμια συνιστούν στους επιβάτες να ελέγξουν με μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες ότι η πτήση τους συνεχίζεται πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια τους σήμερα Τρίτη.

Σύμφωνα με πηγές The Times, το ζήτημα θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ενός εσφαλμένου σχεδίου γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.