Οι πλούσιοι Αμερικανοί ταξιδιώτες θα βοηθήσουν τη Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (NCLH.N) να ξεπεράσει την οικονομική ύφεση.

Η εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα δήλωσε ότι παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει δει καμία υποχώρηση από την πελατειακή της βάση των πλούσιων Αμερικανών.

Ο πληθωρισμός έχει πλήξει νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα, αλλά οι εύποροι καταναλωτές επιστρέφουν βιαστικά στις πολυτελείς κρουαζιέρες, βοηθώντας τον κλάδο της κρουαζιέρας να βγει από μια σχεδόν 18μηνη ηρεμία που προκλήθηκε από την πανδημία.

Ενώ η ανταγωνίστρια Carnival Corp (CCL.N) έχει δεχθεί πλήγμα από την προσφορά μεγάλων εκπτώσεων και φθηνότερων ναύλων για να προσελκύσει επιβάτες, η Norwegian, η οποία κατέχει τις Oceania Cruises και Regent Seven Seas Cruises, αύξησε τις τιμές.

«Ενώ η Norwegian έχει υιοθετήσει μια πιο μετρημένη προσέγγιση για τους συντελεστές πληρότητας, η τιμολόγηση φαίνεται να διατηρείται καλύτερα σε όλο τον στόλο της από ό,τι σε άλλες εταιρείες κρουαζιέρας», δήλωσε ο αναλυτής της M Science, Michael Erstad.

Η Norwegian, η οποία επιβεβαίωσε τις κρατήσεις του επόμενου έτους σε επίπεδα ρεκόρ του 2019, είπε ότι η πληρότητα το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε σε περίπου 82% από 65% το προηγούμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 1,62 δισ. δολάρια από 153,1 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, όταν οι κρουαζιέρες ξεκίνησαν μόλις μετά το χτύπημα της πανδημίας, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Refinitiv για 1,58 δισ. δολάρια.