Εντυπωσιακή αύξηση 28% του τουρισμού της κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023, κατέγραψε η Πράγα, προσελκύοντας περίπου 5,45 εκατ. επισκέπτες.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών στην Τσεχική πρωτεύουσα, περίπου το 78%, προέρχονταν από διεθνείς προορισμούς, υπογραμμίζοντας τη διαρκή παγκόσμια απήχηση της πόλης. Το υπόλοιπο 22% ήταν εγχώριοι ταξιδιώτες από την Τσεχική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημαντική ήταν η αύξηση των τουριστών από την Ασία, με τον αριθμό τους να διπλασιάζεται σχεδόν τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους. Αυτή η άνοδος αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στην εισαγωγή απευθείας πτήσεων προς τη Σεούλ και την Ταϊπέι τον Ιούλιο.

Επιπλέον, οι αφίξεις τουριστών από τη Νότια Κορέα αυξήθηκαν κατά 287 τοις εκατό σε 110.276 άτομα, ενώ εκείνες από την Ταϊβάν σημείωσαν εκπληκτική αύξηση 1.091 τοις εκατό, συνολικά 46.293 άτομα.

Μεταξύ των αξιοθεάτων της Πράγας που διαχειρίζεται η Prague City Tourism, ο Πύργος Παρατηρητηρίου Petřín αναδείχθηκε ο πιο επισκέψιμος, προσελκύοντας 606.768 επισκέπτες τους πρώτους τρεις μήνες, αντικατοπτρίζοντας μια ετήσια αύξηση άνω των 74.000 ατόμων από έτος σε έτος.

Επιπλέον, ο τουρισμός πόλης της Πράγας συνεχίζει να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της Πράγας ως ενός ζωντανού και ποικίλου τουριστικού προορισμού. Με στρατηγική έμφαση στην επέκταση των προσπαθειών συνεργασίας, η Πράγα προσδοκά όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τη γοητεία της για τους παγκόσμιους ταξιδιώτες τα επόμενα χρόνια.