Με τα μάτια στραμμένα στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και με στόχο να γίνει συνεδριακός προορισμός η Πράγα ετοιμάζει ένα νέο πολυλειτουργικό συνεδριακό συγκρότημα, τo “Ο2 universum” που θα χρησιμοποιείται για διεθνή συνέδρια και εταιρικές συγκεντρώσεις. Τα εγκαίνια του αναμένονται το καλοκαίρι του 2019 και η ολοκλήρωση του θα κοστίσει € 4 δις.

“Κύριος στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε συνέδρια που δεν έχουν γίνει στην Πράγα – είτε λόγω του αριθμού των συμμετεχόντων είτε λόγω των απαιτήσεων του εκθεσιακού χώρου που συνδέεται με το συνέδριο.

Ο χώρος θα είναι κατάλληλος για τη διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων, Χριστουγεννιάτικων πάρτι, πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και συναυλιών για τις οποίες η O2 arena είναι πολύ μεγάλη”, τόνισε ο Marek Chmatal, διευθυντής ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Το νέο συνεδριακό κέντρο θα συνδέεται άμεσα με το χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων Ο2 Arena από τη νότια πλευρά και θα έχει τέσσερις ορόφους συνολικής έκτασης περίπου 50.000 τ.μ., με 21 αίθουσες διαφορετικών μεγεθών συνολικής χωρητικότητας χιλιάδων επισκεπτών.

Την κατασκευή του έχει αναλάβει η εταιρεία Bestsport και όπως τονίζει ο Robert Schaffer, πρόεδρος της και διευθύνων σύμβουλος, “το όνομα “universum” αντικατοπτρίζει απόλυτα την ουσία και τα κύρια χαρακτηριστικά του αντικειμένου που θα προσφέρεται στους πελάτες και τους επισκέπτες, δηλαδή χώρο για απεριόριστες και πολύ εκτεταμένες δραστηριότητες.

Η υπάρχουσα O2 Arena έχει αποδείξει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με επιτυχία μεγάλα μουσικά ή αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως, ωστόσο εδώ και καιρό υπήρχε ένας μεγάλος χώρος στο κτίριο που δεν αξιοποιούνταν αποτελεσματικά.”

Η μεγαλύτερη αίθουσα χωρητικότητας έως 4.500 ατόμων θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος για τη διοργάνωση συναυλιών μεσαίου μεγέθους και αθλητικών εκδηλώσεων, ενώ σε κάθε όροφο του συγκροτήματος θα δημιουργηθούν 13.000 τ.μ για εκθέσεις και εμπορική χρήση.