Στο Ρέθυμνο πάνε τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας Lime. Μάλιστα είναι το πρώτο πρώτο νησί παγκοσμίως όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Η ενέργεια λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιώσιμης κινητικότητας του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Η Lime προσφέρει υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας για να εξυπηρετήσει τους πολίτες αλλά και τους τουρίστες στις σύντομες διαδρομές τους μέσα στην πόλη.

Τα ηλεκτρικά πατίνια διαθέτουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα. Αρκεί κανείς να έχει κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής κάθε πολίτης ή επισκέπτης της πόλης που είναι πάνω από 18 χρονών μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του.

Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Τα πατίνια το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται. Στο Ρέθυμνο θα είναι διαθέσιμα σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.