Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ισπανία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη της Digital Nomad Visa, με την οποία αλλοδαποί πολίτες θα μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως για εταιρείες που βρίσκονται εκτός της χώρας.

Η ολομέλεια της Βουλής στην Ισπανία επικύρωσε επίσημα τον νόμο προώθησης startups, μετά την ενσωμάτωση των τροπολογιών συναλλαγών από τη Γερουσία.

«Η Ισπανία ήταν ήδη ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζεις, τόνισε σχετικά ο Francisco Polo, Ύπατος Αρμοστής για τις επιχειρήσεις στην Ισπανία.
Τώρα, με τον νόμο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση».

Μεταξύ των πρόσφατων αλλαγών που περιλαμβάνονται είναι επίσης ο μη περιορισμός του μέγιστου αριθμού αναδυόμενων εταιρειών που μπορεί να ιδρύσει ένα άτομο για να επωφεληθεί από τα μέτρα που εισάγει ο νόμος.

Οι αρχές στην Ισπανία ανέφεραν προηγουμένως ότι η χώρα επιχειρεί να εισαγάγει τη Digital Nomad Visa για όλους τους ψηφιακούς νομάδες που ενδιαφέρονται για εξ αποστάσεως εργασία από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, με ελάχιστη απαίτηση 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Όπως υπογράμμισε ο Francisco Polo «οι επιχειρηματίες αντιπροσωπεύουν ένα υψηλό ποσοστό ιδρυτών startups στη χώρα μας.

Αποτελούν εγγύηση επιτυχίας γιατί το εγχείρημα είναι μια συνεχής διαδικασία μάθησης και οι startups τους συνήθως επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Το στοίχημα σε αυτά θα είναι πολύ επωφελές για τον κλάδο και για τη χώρα μας».

Ο νόμος για τις startups συμπεριλαμβάνει επίσης την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, καθώς και φορολογικών κινήτρων, διευκολύνοντας έτσι τις διαδικασίες για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε αναδυόμενες εταιρείες που βασίζονται στην τεχνολογία.

Σε μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του εταιρικού φόρου, οι αρχές στην Ισπανία ενέκριναν νέες αλλαγές για νεοφυείς επιχειρήσεις και digital nomads από 25% σε 15%.