Το Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες για το νέο τερματικό στο διεθνές αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ, το οποίο ο κυβερνήτης του εμιράτου δήλωσε ότι θα γίνει “το μεγαλύτερο στον κόσμο” με κόστος σχεδόν 32,5 δισ. ευρώ.

Θα έχει χωρητικότητα έως και 260 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως – πέντε φορές το μέγεθος του σημερινού διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι.

Θα περιλαμβάνει 400 τερματικές πύλες και πέντε παράλληλους διαδρόμους.

Το αεροδρόμιο θα είναι το νέο σπίτι της ναυαρχίδας της Emirates και της αδελφής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Flydubai μαζί με όλους τους συνεργάτες αεροπορικών εταιρειών που συνδέουν τον κόσμο από και προς το Ντουμπάι.

Μια ολόκληρη πόλη θα χτιστεί για να στηρίξει τη ζήτηση για στέγαση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Όλες οι λειτουργίες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα μεταφερθούν στο Αλ Μακτούμ τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με σχέδια που περιγράφονται στο X, πρώην Twitter, από τον ηγεμόνα του Ντουμπάι, Σεΐχης Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

Κορυφαίος κόμβος παγκοσμίως

Η κίνηση αυτή «παγιώνει περαιτέρω τη θέση του Ντουμπάι ως κορυφαίου αεροπορικού κόμβου στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των αεροδρομίων του Ντουμπάι, Πολ Γκρίφιθς, σύμφωνα με το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης του Ντουμπάι.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Dubai Airports, κ. Paul Griffiths, δήλωσε: “Η ανάπτυξη του Ντουμπάι ήταν πάντα χέρι-χέρι με την ανάπτυξη της αεροπορικής υποδομής του και σήμερα βλέπουμε ένα άλλο τολμηρό βήμα σε αυτό το ταξίδι.

Η ανακοίνωση της δεύτερης φάσης της επέκτασης του Dubai World Central – Al Maktoum International Airport (DWC), που αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση 128 δισεκατομμυρίων AED, σηματοδοτεί την έναρξη μιας τεράστιας επένδυσης πόρων από τους πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς μας για το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας κατάστασης το σύγχρονο αεροδρόμιο που θα προσφέρει στους πελάτες μας μια γρήγορη, βολική και υψηλής ποιότητας εμπειρία του 21ου αιώνα.

Αυτό ενισχύει περαιτέρω τη θέση του Ντουμπάι ως κορυφαίου αεροπορικού κόμβου στην παγκόσμια σκηνή.

Το υπάρχον αεροδρόμιο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ο κύριος κόμβος, καλύπτοντας τις ανάγκες 100 και πλέον εκατομμυρίων επιβατών τα επόμενα χρόνια, καθώς η ανάπτυξη της νέας τοποθεσίας θα διαμορφωθεί.

Θα συνεργαστούμε ενεργά με τους πελάτες αεροπορικών εταιρειών μας, τους στρατηγικούς μας εταίρους, την κυβέρνηση του Ντουμπάι και τους ενδιαφερόμενους φορείς μας για να πραγματοποιήσουμε αυτό το οραματικό έργο”

Η Emirates δήλωσε στο X: «Χάρη στην οραματική ηγεσία του Σεΐχη Mohammed, το διεθνές αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ θα διασφαλίσει ότι το Ντουμπάι θα συνεχίσει να ηγείται του παγκόσμιου αεροπορικού τομέα για τις επόμενες δεκαετίες».