Προχωρούν και επίσημα τα έργα στα αεροδρόμια της χώρας σε Ρόδο, Ακτιο, Καβάλα, μετά την έγκριση των αντίστοιχων master plan που εκπόνησε η Fraport.

Το σχέδιο του master plan στην Ρόδο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων για το αεροδρόμιο «Διαγόρας» την αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, την αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, τη δημιουργία νέου πυροσβεστικού σταθμού, την αύξηση των σταθμών check-in από 40 σε 45, την αύξηση του αριθμού των πυλών από 16 σε 18, την αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου από 7 σε 12 και την αύξηση του χώρου παραλαβής των αποσκευών από 4 σε 5.

Στο αεροδόμιο σε Ακτιο, θα πραγματοποιηθούν έργα επέκτασης και ανακαίνισης του τερματικού σταθμού, εγκατάστασης συστήματος για τον έλεγχο των αποσκευών, ανακαίνισης οδοστρώματος στο διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών, αύξησης των σταθμών check in από 8 σε 14, του αριθμού πυλών από 5 σε 8 και διπλασιασμό των σημείων ασφάλειας και ελέγχου του αεροδρομίου από 2 σε 4.

Το master plan της Fraport για το αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας όπως επίσης και το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων έργων ενέκρινε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο του 2017 έως και την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2018.

Η έγκριση των εργασιών και του master plan γίνεται με όρους, όπως για παράδειγμα κατά την περίοδο εκτέλεσης των εργασιών να υπάρχουν χώροι όπου θα εργάζεται το προσωπικό της Υ.Π.Α. και να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των υποδομών του αεροδρομίου ενόσω θα εξελίσσονται οι εργασίες.