Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις σε δύο ξενοδοχεία σε Κω και Ζάκυνθο, με τους αρμόδιους φορείς να εγκρίνουν τις σχετικές άδειες.

• Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε, από την άποψη του Αρχαιολογικού Νόμου, την ανέγερση, νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 60 κλινών, με κολυμβητικές δεξαμενές και υπόγειο, εντός της Κ.Μ. 2578Α Γαιών Κω Εξοχής, φερομένης ιδιοκτησίας “FRL Μονοπρόσωπης Α.Ε.-Υπηρεσίες Ξενοδοχείου”, στην περιοχή της Λάμπης, εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Πόλης της Κω, Δωδεκανήσου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με παρακολούθηση εκπροσώπου της Εφ.Α. Δωδεκανήσου, ύστερα από έγκαιρη ειδοποίηση του Γραφείου Κω.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν αρχαιολογικά ευρήματα, οι εργασίες θα διακοπούν αμέσως και θα ακολουθήσει σωστική ανασκαφική έρευνα.

Σε περίπτωση που θα απαιτηθούν πρόσθετες εκσκαφικές εργασίες στο μέλλον (για τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης, διάνοιξη βόθρου, διαμόρφωση υπαίθριων χώρων, φύτευση ή περίφραξη), θα πρέπει να ειδοποιηθεί εγκαίρως η Εφ.Α. Δωδεκανήσου για να τις παρακολουθήσει εκπρόσωπός της και σε περίπτωση που εντοπιστούν αρχαία, οι εργασίες θα διακοπούν αμέσως για να γίνει σωστική ανασκαφική έρευνα.

Η συνολική κάλυψη θα είναι 964,83 τ.μ. και η δόμηση 1.260,02 τ.μ. Το βάθος εκσκαφών θα φθάσει το 1, 00 μ. για τα κτίρια χωρίς υπόγειο και 2,00 μ. για τα κτίρια με υπόγειο.

• Επιπλέον η υπηρεσία δόμησης του δήμου Ζακυνθίων προχώρησε σε προέγκριση για “ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚ. ΑΔ. ΜΕ Α/Α 384323/22 ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΔΥΟ ΥΠΟΣΚΑΦΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΠΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ME ΕΞΙ ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚAI ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ”.

Το κατάλυμα βρίσκεται στον οικισμό Τραγακίου, της δημοτικής ενότητας Αρκαδίων και ανήκει στην εταιρία ΔΕΡΜΑΤΟΥΣΑ Α.Ξ.Τ.Ε.