Το “πράσινο φως” έδωσε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ιωαννιτών για την δημοπράτηση του έργου που περιλαμβάνει την αναβάθμιση του δικτύου εμπορικών οδών στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων.

Πρόκειται για το πρώτο και μεγαλύτερο υποέργο για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open mall) ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, στο οποίο συμπράττουν Δήμος και Επιμελητήριο, ανέρχεται στο ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ.

Η περιοχή παρέμβασης είναι το ιστορικό- εμπορικό κέντρο της πόλης που οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.

Οι ενέργειες που περιλαμβάνονται είναι η αναβάθμιση του δικτύου των εμπορικών οδών, με έργα ανάπλασης, νέο αστικό εξοπλισμό και φυτεύσεις, τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων, εγκατάσταση εξοπλισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο ενώ περιλαμβάνει και δράσεις για την ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την υποστήριξη λειτουργίας και προβολής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.