Ανοίγει ο δρόμος για δύο 5άστερα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Χαλκιδική, με τους αρμόδιους φορείς να παραχωρούν τις σχετικές άδειες.

Ειδικότερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία, συντήρηση – ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου 5* με την επωνυμία «AKTI IMPERIAL DELUXE RESORT & SPA» [πρώην METROPOLITAN CAPSIS (SOFITEL CAPSIS)], καθώς και της ειδικής τουριστικής υποδομής (συνεδριακού κέντρου) και των λοιπών έργων και υποδομών για την εξυπηρέτησή τους.

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Ιξιά» εκτός σχεδίου της Δ.Ε. Ιαλυσού, του Δήμου Ρόδου, της Π.Ε. Ρόδου. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «ΣΥΝΘΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΣΥΝΘΕΣΙΣ Α.Ε.».

Πρόκειται για υφιστάμενο ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων (5*), συνολικής δυναμικότητας 1.483 κλινών – 710 δωματίων με ειδικής τουριστικής υποδομής συνεδριακό κέντρο, δυναμικότητας 1.700 ατόμων, το οποίο κατασκευάσθηκε σταδιακά και
αρχικά τέθηκε σε λειτουργία το 1973.

Επιπλέον η πολεοδομία του δήμου Αριστοτέλη προχώρησε σε προέγκριση αναθεώρησης της οικοδομικής άδειας και αναβάθμιση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το κατάλυμα βρίσκεται την περιοχή Μπάρα Καλύβια και ανήκει στην εταιρία TG I.K.E.