Πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια διοργάνωση “Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια”, από τη Daskalakis congress & trv .

Στο κατάμεστο μέγαρο του ιστιοπλοικού ομίλου στο Μικρολίμανο Ακαδημαική και ναυτιλιακή κοινότητα με τη στήριξη των μεγαλύτερων πλοιοκτητικών ομίλων της χώρας παρέθεσαν στοιχεία για την υγεία, ασφάλεια, διαβίωση ναυτικών, εκπαίδευση νέων, τεχνολογία στη ναυτιλία.

Η εκδήλωση καλύφθηκε απο την ΕΡΤ ενώ συντόνισαν κορυφαίοι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης και εκδότες Ελληνικών και ξένων εφημερίδων.

Αισιόδοξα τα στοιχεία για την προσχώρηση περισσότερων νέων στο ναυτιλιακό χώρο, την διαβίωση πληρωμάτων σε σύγχρονα πλοία,την αύξηση γυναικών σε διοικητικές θέσεις, την ποιότητα διδασκαλίας σήμερα, την φροντίδα υγείας προσωπικού από ομίλους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Γκίκας που τόνισε την σημασία διεξαγωγής εκδηλώσεων αυτού του επιπέδου και την ανάγκη θωράκισης του ανθρώπινου χαρακτήρα της μεγάλης ναυτιλίας μας.

Παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος Ναυτιλιακών σπουδών ΠΑΠΕΙ κ.Θεοτοκάς, Ε.Διοίκησης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ΑΓΕΝ, Λ.Σ.,ο Υποδιοικητής ΑΕΝ Ασπροπύργου κ.Κάτσικας και κλιμάκιο σπουδαστών, ο Αντιπρόεδρος Ενωσης ρυμουλκών κ.Γελασάκης η Αντιπρόεδρος WISTA κ.Μπρίκου, από το Δ.Σ. ΕΕΝΜΑ η κ.Γκανά, ο Ε.Αρχηγός στόλου Ναυαρχος κ.Παυλόπουλος,ο Αντιπροεδρος ΕΒΕΠ κ.Κορωνάκης, Καθηγητές ΠΑΠΕΙ και ΕΚΠΑ, ο Πρόεδρος ΠΣΕΠΕ Κ.Μαυρίκος,Ιδιοκτήτες και διευθύνοντες σύμβουλοι από 40 παραδοσιακούς πλοιοκτητικούς ομίλους.

H εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη των ομίλων ΑNGELICOUSSIS GROUP , COSTA MARE, ATTICA GROUP, GANMAR SHIPPING, EFSHIPING, S.DAIFAS,DIAPLOUS GROUP,HERMES HARISIADIS, HERMES BOSPORUS, SEA GUARDIAN, TMA S.A ,WINGU SUITE, , ST.NICHOLAS, MAVRIKOS S.A., PSEPE, ROKAKIS S.A., SAMARIA-ETANAP,MEGALAKAKIS S.A, HORC, LES FLEURISTES.