Ο Οργανισμός Τουριστικής Προώθησης του Μαυρίκιου (MTPA) φιλοξένησε για πρώτη φορά μια τρισδιάστατη έκθεση εικονικού τουρισμού στις 10 Αυγούστου 2020. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ειδικά για την αγορά της Σαουδικής Αραβίας και της Μέσης Ανατολής.

Η μοναδική διαδικτυακή πλατφόρμα 3D επέτρεψε σε εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας του Μαυρίκιου, όπως ξενοδοχεία, ταξιδιωτικούς πράκτορες και εκπροσώπους έλξης, να φιλοξενήσουν τα δικά τους εικονικά περίπτερα και να συναντηθούν, να αλληλεπιδράσουν και να διεξάγουν συναντήσεις με βασικούς εξερχόμενους επαγγελματίες ταξιδίων και ταξιδιωτικούς πράκτορες, από τη Σαουδική Αραβία και γύρω από τις χώρες του Κόλπου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Ομάν και του Κατάρ

Ενώ είναι εικονική, η πλατφόρμα είναι αρκετά ρεαλιστική για να προσφέρει σε όλους τους εκθέτες και τους συμμετέχοντες μια συναρπαστική και συναρπαστική εμπειρία – όπως θα βίωναν σε μια πραγματική έκθεση. Η τρισδιάστατη έκθεση έχει υλοποιηθεί και συντονιστεί από την AVIAREPS, εκπρόσωπο μάρκετινγκ της MTPA στη Σαουδική Αραβία.

Στόχος της έκθεσης είναι να τοποθετηθεί ο Μαυρίκιος ως ο βέλτιστος ταξιδιωτικός προορισμός για αναζωογόνηση, ενθουσιασμό και πολυτελείς εμπειρίες τρόπου ζωής για ταξιδιώτες από τη Μέση Ανατολή, όταν επιτρέπεται και πάλι το ταξίδι στον Μαυρίκιο. Κατά τη διάρκεια της εικονικής έκθεσης, οι επαγγελματίες του ταξιδιού της Μέσης Ανατολής έχουν λάβει διάφορες ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με τις μελλοντικές ταξιδιωτικές επιλογές και τα αξιοθέατα του Μαυρίκιου, καθώς και συγκεκριμένες ευκαιρίες για τους τουριστικούς παρόχους του Μαυρίκιου και τους επαγγελματίες ταξιδιού της Μέσης Ανατολής να εξερευνήσουν όλες τις οδούς για αμοιβαία ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Συνολικά 18 εκθέτες παρακολούθησαν την έκθεση ως μέρος της αντιπροσωπείας του Μαυρίκιου, στην οποία περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της MTPA ως φιλοξενούμενοι. Συνολικά, 182 επαγγελματίες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στη Μέση Ανατολή συμμετείχαν στην έκθεση, με το 71% αυτών να προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία.

Κάθε συμμετέχων στην έκθεση μπόρεσε να δημιουργήσει το δικό του εξατομικευμένο avatar, το οποίο επέτρεψε στον επισκέπτη να «πλοηγηθεί» σχεδόν στον χώρο της έκθεσης, με τη δυνατότητα να προσεγγίσει άλλα άτομα γύρω του, καθώς και να προσεγγίσει κάθε επώνυμο περίπτερο και εκθέτες.

Στα περίπτερα, οι επισκέπτες μπόρεσαν να δουν αυτόματα το διαφημιστικό βίντεο του εκθέτη, να κατεβάσουν τα φυλλάδια τους, να ανταλλάξουν επαγγελματικές κάρτες, καθώς και να συνομιλήσουν με τον εκθέτη, ή να πραγματοποιήσουν μια ιδιωτική διαδικτυακή ηχητική συνάντηση, η οποία ήταν είτε προγραμματισμένη.

Ως νησιωτικό έθνος στον Ινδικό Ωκεανό, ο Μαυρίκιος ανταποκρίθηκε γρήγορα με αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του Covid-19 στη χώρα. Από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα, έχουν αναφερθεί συνολικά 344 περιπτώσεις Covid-19 στον Μαυρίκιο με αποτέλεσμα 10 θανάτους. Σήμερα, υπάρχουν μηδενικές ενεργές περιπτώσεις στο νησί.