Στο πρώτο on-site visit που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτωβρίου στην Κρήτη, οι ομάδες του τέταρτου κύκλου του επιταχυντή του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν εκπροσώπους ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων στα Χανιά και στο Ηράκλειο.

Παράλληλα οι 6 νικήτριες ομάδες του δεύτερου και τρίτου κύκλου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν επί σκηνής την επιχειρηματική τους πρόταση.

Πρώτη στάση ο Νομός Χανίων

Η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο CapsuleT με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων ήταν μόνο η αρχή.

Στο ξενοδοχείο Civitel Akali Hotel έλαβε χώρα η πρώτη εκδήλωση του ταξιδιού  κατά την οποία οι ομάδες μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με ξενοδόχους και άλλους τοπικούς επιχειρηματίες από τον νομό Χανίων.

Στην εκδήλωση αυτή ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία ανάπτυξης του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού, την ανάγκη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για τον κλάδο, καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες συνεργειών μεταξύ φορέων.

Μάλιστα αναφερόμενος στις ενέργειες εξωστρέφειας, έδωσε το παράδειγμα της συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ με το CapsuleT και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, για την προβολή και ένταξη των ελληνικών startups σε διεθνείς εκθέσεις, όπως της φετινής WTM 2021 στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή 6 ελληνικών startups στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο κ. Παπαδάκης, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, καλωσορίζοντας όλες τις ομάδες μας και αναφέροντας από την πλευρά του τις ανάγκες που έχει η περιοχή των Χανιών, αλλά και ο κλάδος εν γένει για καινοτόμες λύσεις.

Στην συνέχεια, ακολούθησε ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων του CapsuleT από την κ. Κατερίνα Σαριδάκη, Διευθύντρια του επιταχυντή, ενώ οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με τις 6 νικήτριες ομάδες των δύο προηγούμενων κύκλων μας – HotellisenseReveffectNarratologiesCampsaroundTourmie και EV Loader- οι οποίες παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα.

Η βραδιά «έκλεισε» με όλες τις ομάδες μας να συμμετέχουν σε b2b meetings με τους επαγγελματίες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ανταλλάσσοντας πληροφορίες, παρουσιάζοντας τις λύσεις που προσφέρουν και συζητώντας για νέες ή μελλοντικές συνεργασίες.

Δεύτερη στάση ο Νομός Ηρακλείου

Την επόμενη αμέσως ημέρα ο CapsuleT συνέχισε το ταξίδι του οδικώς για να βρεθεί στον νομό Ηρακλείου.

Ο CapsuleT μαζί με τις ομάδες του είχε την ευκαιρία να συνδιοργανώσει μέρος του προγράμματος της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου η οποία και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Cactus Royal Spa & Resort Hotel.

Με ένα θερμό καλωσόρισμα και αναφέροντας τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που έχει η Κρήτη ως περιφέρεια ξεκίνησε την ροή του προγράμματος ο κ. Κυριάκος ΚώτσογλουΑντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης.

Έπειτα, η κ. Κατερίνα Σαριδάκη, Διευθύντρια του CapsuleT, παρουσίασε το πρόγραμμα του επιταχυντή, ενώ στην συνέχεια οι 6 νικήτριες ομάδες του δεύτερου και τρίτου κύκλου παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με b2b meetings μεταξύ όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο ταξίδι και των ξενοδόχων, καθώς και άλλων τουριστικών επιχειρηματιών που ήταν προσκεκλημένοι της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Η βραδιά «έκλεισε» με ένα γεύμα στο οποίο παρευρέθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες της συνέλευσης στο εστιατόριο του Cactus Royal Spa & Resort Hotel.