therapy-planetΠραγματοποιήθηκε και φέτος την Κυριακή 23 Απριλίου 2013, στην Αθήνα το 2ο Therapy Planet Festival ψυχοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων προσωπικής ανάπτυξης, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ ενθαρρυντική, καθώς χιλιάδες θεατές και κυρίως νεανικό κοινό, παρακολούθησε το φεστιβάλ. Στο ολοήμερο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν ομιλίες-διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις, ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες και Happenings σε 5 αίθουσες ομιλιών και 2 εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου Divani Caravel με περίπου 80 ομιλητές και 20 θεραπευτές από τον χώρο των Φυσικών και Εναλλακτικών Θεραπειών, της Ψυχοθεραπείας και της Προσωπικής Ανάπτυξης.

Οι ομιλίες ήταν όλες πολύ ενδιαφέρουσες. Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις προσωπικής ανάπτυξης και συμβουλευτικής, φυσικές και ενεργειακές θεραπείες, βιωματικές προσεγγίσεις άσκησης, κίνησης και έκφρασης, ομιλίες ψυχοθεραπείας-συμβουλευτικής, εναλλακτικής θεραπευτικής, φυσικές και ενεργειακές θεραπείες, καθώς και δραστηριότητες για παιδιά. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν θεραπείες αντιστρές, δωρεάν ως προσφορά των θεραπευτών προς το κοινό.

Σκοπός του φεστιβάλ ήταν η προαγωγή της αρμονίας, η απαλλαγή από το άγχος και η εξεύρεση διεξόδου από τον τραυματισμένο ψυχισμό μας μέσω της Θετικής Ψυχολογίας, για την οποία μίλησε η διακεκριμένη ψυχολόγος κα. Μίκα Χαρίτου-Φατούρου. Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Therapy Planet Festival 2013, η δημοσιογράφος-επικοινωνιολόγος Ιφιγένεια Τσαντίλη, η οποία στα πλαίσια της θετικής ψυχολογίας τόνισε στους συμμετέχοντες την σημασία του «γνώθι σαυτόν», αλλά και την έννοια Gestalt, η οποία σημαίνει «το Όλο», μια έννοια που ξεκίνησε από τον Αριστοτέλη.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης η καταξιωμένη ομότιμη καθηγήτρια ψυχολογίας του ΑΠΘ, κα. Μίκα Χαρίτου-Φατούρου, ο χειρούργος Ω.Ρ.Λ. Θωμάς Χρηστίδης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Συνεργασίας, Βαγγέλης Ζαφειρίου, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Σορβόννης, Λάμπρος Σταύρου, η Πρόεδρος Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος, Αμάντα Κουγιούφα, ο ψυχολόγος και σωματικός ψυχοθεραπευτής, Στάθης Λάζαρης, ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Σφαιρικής Αντιληπτικότητας Ανδρέας Σταυρόπουλος, ο κος. Παύλος Ευμορφίδης (Ιδιοκτήτης της Coco Mat), ο κος. Γρηγόρης Mαλτέζος (Ενεργειακός Μηχανικός, Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κ.Α.Π.Α., www.diktio.kapa.dos.gr) ο κος. Σωτήρης Μαρίνης, (Αντιπρόεδρος Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, Ε.Α.Π.) και πολλοί ακόμα καταξιωμένοι ομιλητές από τον χώρο των Φυσικών και Εναλλακτικών Θεραπειών, της Ψυχοθεραπείας και της Προσωπικής Ανάπτυξης.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα έσοδα από την συμβολική τιμή πώλησης του καταλόγου του φεστιβάλ, θα διατεθούν στο Ίδρυμα «Ο Μίτος της Αριάδνης».

Το 2ο Therapy Planet Festival ήταν ουσιαστικά μια γιορτή, όπου μοιραστήκαμε γνώσεις και εμπειρίες, με στόχο την ενδυνάμωση του εαυτού μας και την επίτευξη του στόχου μιας καλύτερης ποιότητας ζωής με ευημερία και ευζωία.