Με την ουσιαστική υποστήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 27 έως τις 31 Μαρτίου το «FVW workshop Athens-Attica 2019».

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης -που κορυφώθηκε στις 30 Απριλίου με ημερίδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας- πέραν του ΞΕΕ ήταν το μεγαλύτερο δίκτυο επικοινωνίας για τον τουρισμό στη Γερμανία FVW Medien, και η Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος του workshop ήταν η έτι περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη στη γερμανική αγορά των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αθήνας και της Αττικής αλλά και των αυθεντικών εμπειριών που προσφέρουν στους επισκέπτες, καθώς η συγκεκριμένη εκδήλωση απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής από τους εκπροσώπους του τουρισμού της Γερμανίας και συνεισφέρει σημαντικά στην προβολή και καθιέρωση του επιλεγμένου προορισμού διεξαγωγής του στη γερμανική τουριστική αγορά, στη διαμόρφωση θετικής εικόνας για τον προορισμό και στη διερεύνηση λύσεων για την τόνωση των πωλήσεων.

Υπογραμμίζεται ότι στο workshop έλαβαν μέρος αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων T.Os και ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας, ειδικοί ερευνητές της τουριστικής αγοράς και η συντακτική ομάδα του επαγγελματικού τουριστικού περιοδικού FVW.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της Αθήνας και της Αττικής, να γνωρίσουν τις τουριστικές υποδομές της περιοχής και τις δυνατότητες για ψυχαγωγία και αγορές, να περιηγηθούν στο θαλάσσιο μέτωπο και να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες σε σχέση με την τοπική γαστρονομία και τον πολιτισμό.