Το Μουσείο Ιστορίας – Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πραισού, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Σητείας και του ΤΕΙ Κρήτης – Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας Σητείας, θέλοντας να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες της Επαρχίας Σητείας και να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και την προβολή της διατροφικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει την εκδήλωση «Πραισίων Γεύσεις»,την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 17.00.

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό περίπατο στα σοκάκια του οικισμού Κανένε (σημερινός Άγιος Σπυρίδωνας), όπου συνδυάζεται η ανάδειξη τοπικών γεύσεων με την ιστορία, τη λαογραφία, και τις παραδόσεις της σητειακής διατροφής.

Παράλληλα, διοργανώνονται εργαστήρια παρασκευής εδεσμάτων (βιωματικά σεμινάρια) για μεγάλους, αλλά και για μικρούς, με τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης συμμετέχει με ενημέρωση για τη διατροφική αξία των ντόπιων προϊόντων, την ωφέλεια τους για τον ανθρώπινο οργανισμό και τη διαφύλαξη και προαγωγή της υγείας, καθώς και με διαλέξεις και εποπτικό υλικό για την κρητική διατροφή και για τη σητειακή διατροφική κουλτούρα.

Οι δράσεις πλαισιώνονται από υπαίθρια έκθεση λαογραφικών αντικειμένων της μουσειακής συλλογής μας.

Πηγή : cretedoc.gr