wtm1Μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις διεθνώς, η World Travel Market, αρχίζει σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη στο Λονδίνο. Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 5.000 εκθέτες από 183 χώρες.

Η ελληνική παρουσία στην έκθεση είναι ισχυρή με τον ΕΟΤ να συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην WTM, ενώ και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο προκειμένου να επισκεφθεί την έκθεση. Στόχος είναι η αύξηση των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα και την επόμενη σεζόν του 2015.

Ήδη η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρόεδρο του ΑΒΤΑ (Οργανισμός Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας) κ. Noel Josephides, ο οποίο επιβεβαίωσε το βρετανικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό. Παράλληλα, η κα Κεφαλογιάννη ατά τη διάρκεια της παραμονής της στη βρετανική πρωτεύουσα θα έχει συνομιλίες με εκπροσώπους διεθνών ταξιδιωτικών Οργανισμών και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN, BBC, Bloomberg, Guardian, Independent και Telegraph.