Ο Διευθυντής AGRISYSTEMS του Φορέα Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD), Γεώργιος Φ. Κράββας, ορίστηκε Προέδρος της Τεχνικής Επιτροπής GLOBALG.A.P. για την Ελλάδα (NTWG GREECE), με οργανισμό συντονισμού την  TÜV HELLAS (TÜV NORD). Πρωταρχικός σκοπός της Επιτροπής είναι η εναρμόνιση των απαιτήσεων του Πρωτοκόλλου πιστοποίησης Φρούτων και Λαχανικών GLOBALG.A.P. IFA F&V με τα Ελληνικά δεδομένα ταυτόχρονα με μία περαιτέρω ανάλυση στις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής Γεωργία με στόχο τη διευκόλυνση της εφαρμογής του από όλους τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους του κλάδου της Γεωργικής Παραγωγής στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής, τα μέλη (στην πλειοψηφία τους εκπρόσωποι Φορέων Πιστοποίησης αλλά και εξειδικευμένοι σύβουλοι στον τομέα της γεωργικής παραγωγής) είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της μετάφρασης της 5ης έκδοσης του Προτύπου GLOBALG.A.P. στα Ελληνικά και να ενημερωθούν για την κατάσταση του κλάδου των πιστοποιήσεων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, εκφράστηκαν οι θέσεις και οι προβληματισμοί των μελών σχετικά με τη νέα έκδοση του Προτύπου καθώς και τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν έως την υποχρεωτική εφαρμογή του, την 1η Ιουλίου 2016. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην Επιτροπή είναι εθελοντική και μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης παραγωγικοί και μη  φορείς του κλάδου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrisystems@tuvhellas.gr.

Ο Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD) χαιρετίζει την ανάληψη της Προεδρίας της Ελληνικής Επιτροπής GLOBAL G.A.P από ένα διακεκριμένο στέλεχός της, καθώς η εξέλιξη αυτή ενισχύει τον ρόλο του οργανισμού ως Φορέα Πιστοποίησης στον χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων και αγροτικών προϊόντων στην ελληνική αγορά και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας του Φορέα στον Αγροτικό Τομέα, καθώς αναδεικνύεται ως στρατηγικός εταίρος στην ελληνική και ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα.